Carnati in aluat

de Miha in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2013 | 3209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ~500 g faina
  • 2 lingurite sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 galbenusuri
  • 60 g unt
  • 250 ml lapte
  • carnati (atatea bucati in cate fasii veti taia aluatul)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati in aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut.

Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Se lasa la loc caldut vreo 10-15 minute, pana drojdia incepe sa faca basicute.

Galbenusurile se amesteca cu untul topit si racit si restul de lapte. Se toarna in castron peste faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe masa unsa cu putin ulei si se intinde intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm Foaia se taie in fasii de cca 2 degete latime. Se pune bucata de carnat pe capatul fasiei de aluat si se ruleaza.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut vreo 15-20 de minute. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, se presara cu seminte de susan si se da tava la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc frumos.

 

COMENTARII (25)

laura_n 1

09.05.2013, 14:08

bai, dar ce imi vine sa musc dintr-unul
daca bat in monitor, oare nu cade o bucata ?

Miha 1

09.05.2013, 15:19

Laura ia incearca, daca functioneaza ma duc sa caut si eu o poza cu cirese

laura_n 1

09.05.2013, 15:57

) pai daca mai mentionezi si de cirese, stai ca il desfac de tot )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S