Carnati pentru Craciun

de mamaieelena in Mezel de casa, 14 Ian 2013 | 7118 vizualizari

 

Este adevarat ca pun reteta cam tarziu dar cum niciodata nu e prea tarziu pentru ceva bun,savuros si gustos.Sper sa va placa ca si noua ne-a placut foarte mult .

 

INGREDIENTE

  • 5 kg carne de porc(2.500 kg carne pulpa,1kg.slanina,1.500kg fleica)
  • 2 capatani de usturoi (mare)
  • 3-4 linguri cimbru
  • 1 lingura rasa piper negru
  • 2 lingurite ardei pisat iute
  • 10 lingurite sare
  • 500 ml supa de oase sau apa calduta(aproximativ)
  • 1 lingura boia dulce de ardei rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati pentru Craciun:

Carnea spalata si tocata la masina de tocat carne dar pe o sita mai mare se amesteca mai intai cu sare ca sa se amestece bine carnea cu grasimea si apoi se pun toate condimentele, doar usturoiul se pune la sfarsit pentru ca atunci se potriveste sarea deoarece in timp ce se framanta carnea se mai toarna si zeama de oase ca sa dea o consistenta mai moale a carnii pentru a trece mai usor prin tulumba si matele de carnati.

Deci la sfarsit se pune usturoiul tocat ca pentru mujdei si se amesteca.

Intre timp matele se spala cu apa calda ca sa se inmoaie si se vor lasa in apa cu putin ulei se sufla cu gura pe fiecare mat si se baga pe tulumba care se aplica la masina de tocat (sper ca procedeul este cunoscut) Se formeaza carnatii si la final se vor pune la uscat intr-un loc racoros si uscat 3-4 zile apoi se depoziteaza in congelator, consumandu-se atunci cand ai pofta.

MMMM si ce pofta ca buni au mai fost....mai ales pe gratar un deliciu.

 

TIPS-URI

1

Trebuie sa recunosc: nu am pregatit singura carnatii deoarece este un proces destul de anevoios de facut si nu se poate face decat de doua persoane.

RETETA IN IMAGINI

Carnati pentru Craciun-0
Carnati pentru Craciun-1
Carnati pentru Craciun-2

COMENTARII (26)

Rocsi 1

15.01.2013, 11:04

Bravo Mamaie

mimo 1

30.01.2013, 13:30

ce bine arata deabia astept sa ii fac si eu ! sa le arat la francezi ca si gastronomia romaneasca este foarte buna!

mamaieelena 1

30.01.2013, 14:30

asa sa faci mereu daca ai aceasta ocazie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04