Carne de bibilică cu praz, leurdă și ardei roșu

de Panacris in Mancaruri cu carne, 29 Mar 2015 | 665 vizualizari

 

Ne-am răsfățat cu bibilica. Deobicei o gătesc întreagă la cuptor, de data asta am ales altă variantă;) Tare bună a fost!

 

INGREDIENTE

  • carne de bibilică fiartă cca. 1000 g (http://www.bucataras.ro/retete/supa-de-bibilica-69393.html);
  • praz 2 bucăți,
  • leurdă 1 legătură,
  • ardei gras roșu 1 bucată mare,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de bibilică cu praz, leurdă și ardei roșu:

Carnea de bibilică fiartă ( a fost fiartă pentru supă, aveți rețeta aici: (http://www.bucataras.ro/retete/supa-de-bibilica-69393.html), se rupe bucăți cât mai mari de pe oase. Prazul tăiat rondele, se pune la călit în puțin ulei de măsline și apă alături de ardeiul și leurda tocate mărunt, cca. 10 minute, până ajung translucide. Apoi se adaugă fâșiile de carne, se asezonează de sare, piper și boia se mai adaugă o cană de apă, apoi se lasă la fiert la foc mic cca. 30 de minute.

Se servește ca atare sau cu garnitura ce vă place.  

Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

carnea de bibilică se poate înlocui cu orice fel de carne de pasăre, dar cea de curte e cea mai bună ;)

RETETA IN IMAGINI

Carne de bibilică cu praz, leurdă și ardei roșu-0
Carne de bibilică cu praz, leurdă și ardei roșu-1
Carne de bibilică cu praz, leurdă și ardei roșu-2
Carne de bibilică cu praz, leurdă și ardei roșu-3
Carne de bibilică cu praz, leurdă și ardei roșu-4
Carne de bibilică cu praz, leurdă și ardei roșu-5
Carne de bibilică cu praz, leurdă și ardei roșu-6
Carne de bibilică cu praz, leurdă și ardei roșu-7
Carne de bibilică cu praz, leurdă și ardei roșu-8

COMENTARII (19)

Panacris

Panacris 1

30.03.2015, 18:19

Miha

mirela0911

mirela0911 1

31.03.2015, 14:01

Sim0na

Sim0na 1

07.04.2015, 11:04

N-am mancat niciodata carne de bibilica.. Al meu barbat uraste bibilicile
Fur o portie de la tine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!