Carne de oaie cu legume la cuptor

de Rocsi in Oaie, 22 Noi 2015 | 11350 vizualizari

 

Chiar inainte sa inceapa postul, am primit o bucata de carne de oaie. Eu nu mananc deloc, ai mei o data, de doua ori pe an sa zicem ca o accepta. Am incercat sa fac o reteta cat mai simpla, cu legume, iar carnea bine aromata. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata carne de oaie cu os
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 lingura mustar
  • 3 linguri otet balsamic
  • 3 linguri pasata de rosii
  • sare
  • piper
  • boabe de piper
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 foaie dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 pahar vin rosu
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de oaie cu legume la cuptor:

Spalam carnea, o taiem bucati potrivit de mari.
Curatam ceapa, o taiem bucatele, morcovul il decojim si il taiem bucati potrivite.
Intr-un bol amestecam carnea, ceapa, morcovul, boabele de piper, sare, dafinul, otetul balsamic si cateva linguri de vin.
Amestecam totul, acoperim cu folie si dam la frigider peste noapte.
Dovlecelul il spalam si il taiem bucati mai mari, ardeiul kapia il curatam de seminte, il taiem.
Amestecam mustarul cu sare, piper, boiaua de ardei si cimbru, scoatem carnea din bol si cu acest amestec masam putin bucatile de carne.
Intr-un vas yena punem dovlecelul, ardeiul kapia, ceapa si morcovul care au stat cu carnea la macerat.
Asezam bucatile de carne, ici colo dam drumul la pasata, apoi punem si usturoiul curatat si taiat feliute.

Turnam vinul, punem si o cana de apa, acoperim vasul.
Il introducem in cuptor, il aprindem si reglam o temperatura potrivita.
Pentru 2 ore, 2 ore si ceva lasam carnea sa se patrunda, apoi o descoperim si o mai lasam 15-20 de minute, sa prinda o crusta usor crocanta deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin sa se racoreasca si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de oaie cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel insotita de sparanghel copt