Carne de vita brezata in legume

de anisoara in Vita, 26 Iun 2010 | 24597 vizualizari

 

Aici voi descrie o reteta de baza a prepararii carnii de vita foarte gustoasa, iar pe urma am sa expun diferite retete, in baza acestui preparat de vita.Puteti prepara o cantitate mai mare de carne de vita ( oricum ea necesita un timp mai indelungat de preparare) iar pe urma in decursul saptamanii o combinati cu diferite produse si veti avea diferite bucate delicioase pe masa si intr-un timp foarte scurt.

Prin brezare alimentele se gatesc acoperit, intr-o cantitate mica de lichid, ( nu mare, ca la fierbere).De obicei, mai intai alimentele sunt prajite in putin ulei,pentru a obtine o crusta maronie,care da un aspect frumos carnii si un gust bun mancarii.Sosul format in urma brezarii se foloseste alaturi de carne. sursa am gasit-o pe blogul Brandusei. Multumesc.

 

INGREDIENTE

  • carne de vita- 1 kg  
  • ardei rosu- 1 buc.
  • morcov- 1 buc.  
  • ceapa - 1buc.  
  • ulei - 80 ml
  • condimente :
  • frunza de dafin - 2
  • piper aromat in boabe
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vita brezata in legume:

Se taie carnea in cuburi  de marime normala 2-3 cm , se curata ceapa si legumele, dupa preferinte  puteti folosi  o cantitate mai mare de legume. Legumele se taie in cuburi.

Pe o tigaie cu fundul gros, de otel, se toarna uleiul si se pune la foc mare. Tigaia e necesar sa fie incinsa bine.  Se adauga bucatile taiate de carne si se prajesc timp de 4-5 minute la foc mare amestecand cu o lingura de lemn. Focul se scade la mijlociu.

 Se adauga ceapa si se prajeste impreuna cu carnea, cca 5 minute sub capac ( nu pe deplin acoperit). Din cand in cand , amestecam cu o lingura de lemn.

Cand incepe sa se elimine sucul format de la carne si ceapa si carnea se rumeneste, se adauga morcovul si ardeiul, cateva boabe de piper aromat si o frunza de dafin. Se amesteca toate produsele  bine si se rumenesc impreuna ,cam 5 -7 minute, pana sucul format capata o culoare maronie.  Se prajeste sub capac.

Se adauga o lingurita rasa  de sare, se toarna un pahar si jumatate de apa , se amesteca bine si se acopera sub capac . Carnea se va innabusi cu legumele. Focul se aprinde mai tare, si dupa ce incepe sa fiarba apa, se da focul incet ( din 10 liniute gradate la 3 ) . La aceasta temperatura se lasa sa fiarba carnea cu legumele , timp de 20 de minute.

Dupa acest timp, lichidul va scadea mult din tigaie, cam 2/3 si carnea va capata o culoare maronie . Amestecati bine , gustati carnea ( calitatea carnii- depinde de anii care i-a avut animalul ) ,in functie de carne, va dura mai mult sau mai putin timp. E posibil sa fie gata dupa acest timp. Se adauga  jumate de pahar de apa ,si se mai coace, cam 10 minute la un foc mijlociu. E nevoie, in acest rastimp, sa urmariti dupa procesul de preparare a carnii. Dar daca carnea este mai batrana , se adauga din nou apa si se mai fierbe la capac 20 minute. Se obtine  o carne frageda si foarte gustoasa. O puteti servi la masa cu mamaliguta, ca mancarica aparte, cu pireu de cartofi sau orez fiert.

 

RETETA IN IMAGINI

Carne de vita brezata in legume-0
Carne de vita brezata in legume-1
Carne de vita brezata in legume-2
Carne de vita brezata in legume-3
Carne de vita brezata in legume-4

COMENTARII (13)

anisoara

anisoara 1

26.06.2010, 19:27

Rocsi Ma bucur ca ma intelegeti.

mihaelar63

mihaelar63 1

05.09.2010, 23:37

ai dreptate Anisoara , fetele nu stiu ce e bun
cea mai buna supa limpede se face din coada de vacuta

adry88

adry88 1

22.10.2013, 09:15

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!