Carne de viţel cu piure de cartofi şi ţelină la cuptor

de diaconta in Vita, 31 Mar 2013 | 4540 vizualizari

 

Imi era dor de nişte carne de viţel şi cum aceasta are nevoie de cât mai multe arome,am combinat-o cu un piure de cartofi aromat cu ţelină.Grozav de bun!!! Cărniţa a fost foarte buna şi s-a fiert destul de repede.Nu ne-am abţinut sa nu mâncam lângă ea şi pâinica tocmai scoasă din cuptor făcuta de mama.

 

INGREDIENTE

Pentru sosul de carne:

  • 400 g carne de viţel
  • 3 buc ceapa uscata
  • Ulei
  • 2 morcovi
  • Un caţel usturoi
  • Fulgi de ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml suc de rosii
  • Sare,piper,boia de ardei
  • Patrunjel verde

Pentru piureul de cartofi cu ţelina:

  • 500 g cartofi
  • ½ buc ţelina (cam150 g)
  • Lapte
  • 100 g cascaval
  • 1 lingura smântâna
  • Sare
  • Piper alb
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de viţel cu piure de cartofi şi ţelină la cuptor:

Am pregatit mai întâi sosul de carne.

Am taiat carnea cubulete.

Ceapa am curatat-o,am taiat-o marunt si am pus-o la calit în ulei împreuna cu morcovii taiati rondele.

Când ceapa a devenit sticloasa,am adaugat putina boia si bucatile de carne.

Le-am lasat pâna s-au deschis la culoare.Am amestecat din când în când.

Am pus sare si am acoperit cu apa.

Atentie,va trebui sa puneti apa cam atât cât credeti ca este nevoie ca sa fiarba carnea.

Cam pe la jumatatea timpului de fierbere,am pus fulgii de ardei iute ,foile de dafin si usturoiul.

Spre final am pus si sucul de rosii iar verdeata înainte de a opri focul.

Telina am curatat-o ,am taiat-o cubulete si am fiert-o în lapte cu putina sare.

Dupa ce a fiert am pasat-o cu blenderul.

Carofii curatati si taiati cubulete,i-am fiert în apa cu sare.

Când au fiert cartofii,i-am scurs de apa si i-am facut piure adaugând lapte fierbinte.

I-am amestecat apoi cu piureul de ţelina,cascavalul razuit si o lingura de smântâna.

Intr-un vas de ceramica am pus carnea cu sos,iar deasupra piureul de cartofi cu ţelina.

Am pus apoi vasul la cuptor pâna s-au rumenit deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de viţel cu piure de cartofi şi ţelină la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

diaconta 1

31.03.2013, 22:23

Laura,asta chiar e un compliment minunat

loredanaaa 1

03.04.2013, 23:38

babi5 1

25.06.2013, 18:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu carne