Carnita de vita cu garnitura de orez

de nilgun in Vita, 18 Apr 2013 | 4470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de vita, jumatate de kg
  • usturoi- o capatana
  • lamaie
  • ulei de masline extravirgin
  • busuioc, cimbru si alte condimente
  • piper si sare
  • 2 cescute de orez
  • morcov - jumatate
  • ceapa-una
  • ciupercute
  • un strop de ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnita de vita cu garnitura de orez:

Carnea se taie felii mai subtiri. Se pune intr-un vas de yena, cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, busuioc, cimbru, usturoi pisat si se lasa o noapte la frigider. A doua zi se puna intr-o tava antiaderenta, eu am tava de tarta... si se da la cuptor.

Intre timp pregatim orezul, cred ca toata lumea stie cum si in ce fel ii place. Eu spre exemplu, calesc ceapa cu morcovii intr-un strop de ulei de masline. Calesc un pic si orezul in aceasta compozitie. Punem si ciupercutele la calit, apoi punem 4 cescute de apa, 2-3 foi de dafin, sare si lasam sa fiarba cu capacul pus. Verificam din cand in cand sa nu ii scada apa de tot. 

Se pune in farfurie orezul si carnita. La carnita, aproape cand era gata, am pus un pic de suc de rosii deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnita de vita cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

nilgun 1

18.04.2013, 11:01

mie imi place f mult orezul

Bunica 1

18.04.2013, 12:05

Pot sa vin la o portie de orez?Foarte bun tot ce ai pregatit!

Rocsi 1

18.04.2013, 22:27

Un meniu gustos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas de vita cu galusti