Carnitas cu salsa de mango- varianta dietetica

de Satisfyyourcravings in Porc, 6 Iun 2015 | 628 vizualizari

 

Carnitas sunt un preparat din carne de porc specific bucatariei mexicane. Bucatile de carne se prajesc la foc mic in untura, obtinand astfel un exterior crocant si un interior moale. Pentru varianta dietetica se indeparteaza excesul de grasime de pe bucatile de carne si se gatesc intr-un mix de suc de portocale, lime si usturoi. Carnitas se pot consuma ca atare sau in salate, burrito, taco etc.

 

INGREDIENTE

Pentru carnitas:

  • 500 grame carne de porc fara grasime, taiata cuburi
  • sare
  • o lingurita ulei
  • 500 ml apa
  • sucul de la 1/2 portocala
  • sucul de la 1/2 lime
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • piper
  • 1/2 lingurita cumin
  • 1/2 lingurita oregano

Pentru salsa:

  • 1/2 mango proaspat, decojit si taiat cuburi
  • 2 rosii medii, taiate cuburi
  • 1/2 ceapa roz, taiata cuburi mici
  • sucul de la 1/2 lime
  • fulgi de chili sau jalapeno
  • sare/piper

Pentru servit:

  • mix din mai multe tipuri de salata
  • avocado
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnitas cu salsa de mango- varianta dietetica:

Se acopera carnea cu sare si se prajeste in putin ulei, pe toate partile pana capata o culoare aurie. Se scoate pe o farfurie. 

In tigaia in care a fost prajita carnea, se adauga apa si cu o lingura se indeparteaza eventualele resturi de carne care s-au lipit de tigaie.

Se adauga carnea inapoi in tigaie, impreuna cu celelalte ingrediente, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se fierbe 2-3 ore sau pana cand carnea devine frageda. 

Se scoate carnea pe o farfurie, se lasa la racit cateva minute, apoi, cu ajutorul a 2 furculite se desface in fasii. Se aseaza pe o tava si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 5-6 minute pana cand exteriorul devine crocant. 

Sosul ramas de la gatirea carnii se poate reduce la foc mic, pana se ingroasa. Acesta poate fi folosit pentru rehidratarea carnitas.

Se amesteca toate ingredientele pentru salsa si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii. 

Carnitas se servesc pe pat de salata cu salsa de mango si felii de avocado.

 

COMENTARII (7)

mirela0911

mirela0911 1

07.06.2015, 13:44

Panacris

Panacris 1

07.06.2015, 16:15

-Licurici-

-Licurici- 1

09.06.2015, 10:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!