Carrot cake

de Tuxedo in Torturi, 16 Feb 2015 | 3551 vizualizari

 

Este prima data cand fac tort de morcovi, am mancat de cateva ori in viata mea, iar pentru ca aici este foarte popular, m-am hotarat sa fac. Ultima data am cumparat de la Costco si chiar mi-a placut! Am vrut sa folosesc niste ingrediente nu foarte pretentioase, adica am tinut cu tot dinadinsul sa nu folosesc unt la blat, oricum frostingul (crema) este destul de satioasa avand in vedere ca este facuta cu crema de branza. Asa ca, folositi cu incredere retete in care se foloseste ulei, face blatul umed si divin de fraged! Untul, de obicei aduce mai multa savoare, eu prefer untul la biscuiti si anumite creme, dar la blaturi…sincer este foarte bun uleiul! Asadar, va invit sa cititi reteta. Puteti imbogati aluatul cu ce va place, mie imi plac mult nuca pecan si stafidele.

 

INGREDIENTE

Blaturi: ies 2 blaturi

  • 1 1/3 cana ulei
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana zahar brun
  • 4 oua
  • 450 gr morcovi rasi pe razatoarea mica
  • 3 lingurite esenta vanilie
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 cana nuci prajite (sau pecan)
  • 1 cana stafide

Crema de branza (frosting):

  • 2 pachete crema de branza Philadelphia, 250 gr fiecare
  • 1 cana zahar pudra (sau mai mult, dupa gust)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 cana smantana
  • 120 gr unt moale
  • 1 praf sare

SAU

  • 2 pachete branza Philadelphia
  • 250 gr unt moale
  • 4 cani zahar pudra cernut
  • 2 lingurite vanilie

Primul frosting e mai lejer!

Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carrot cake:

  • Mixam ouale cu zaharul pana devin cremoase si isi tripleza volumul.
  • Adaugam uleiul si vanilia si incorporam.
  • Intr-un vas separat, cernem ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul . Adaugam si sarea si scortisoara si le amestecam cu o lingura. Adaugam ingredientele uscate peste ouale batute si mixam pana la incorporare.
  • La final adaugam morcovul ras pe razatoarea mica, nucile prajite si stafidele. Amestecam cu o spatula apoi rasturnam aluatul in cele 2 forme de tort in care am pus hartie de copt si le-am tapetat cu unt si faina pe margini.
  • Preincalzim cuptorul la 175°C (350°F) si coacem blaturile cca 30 min, pana trec testul scobitorii.
  • Le scoatem pe un gratar sa se raceasca si pregatim frostingul.

Crema de branza (frostingul):

  • In primul rand untul trebuie sa fie la temperatura camerei, sa fie cat mai moale si branza sa fie la fel!
  • Mixam branza pana devine cremoasa si nu se mai vad bucati prin ea. Apoi adugam  untul si mixam pana define pufoasa.
  • Adaugam vanilia si praful de sare apoi smantana si zaharul si mixam pana la incorporare.
  • Daca facem frostingul al doilea, le fel, untul si branza sa fie la temperatura camerei!
  • Le mixam foarte bine cca 4 minute apoi adaugam vanilia si sarea.
  • Se aduga apoi zaharul, cate o cana, si mixam foarte bine pana devine pufoasa. Aceasta crema este mai dulce si mai pufoasa!
  • Secretul este sa fie branza bine mixata inainte de a adauga untul, iar untul sa fie cat mai moale, altfel o sa aveti bucati de unt  in crema!
  • Punem crema de branza intre straturi si ornam pe margini cu restul de crema.
  • Ornam cu nuci prajite si cu ciocolata colorata in portocaliu. Pentru betigasele portocalii am topit o ciocolata alba pe bain marie si am pus colorant rosu si galben pana cand am obtinut culoarea portocalie.
  • Ciocolata moale am intins-o pe o foaie de copt si am bagat-o la congelator 10 minute sa se intareasca bine, apoi am taiat cu cutitul fasii lungi ca de morcov si am ornat suprafata tortului.

Este o deliciune de tort! Foarte unmed, cu bucati crocante de nuci prajite, combinat cu crema de branza si foarte aromat. Scortisoara si stafidele ii dau o aroma divina!

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Branza sa fie la temperatura camerei si mixata foarte bine sa nu aiba cocoloase

2

Untul, la fel, sa fie cat mai moale si cam la aceeasi temperatura cu branza (daca branza este rece, untul se va intari in contact cu branza si formeza cocoloase)

RETETA IN IMAGINI

Carrot cake-0
Carrot cake-1
Carrot cake-2

COMENTARII (22)

Xandrinne

Xandrinne 1

17.02.2015, 21:26

Panacris

Panacris 1

01.10.2015, 13:34

Tuxedo

Tuxedo 1

19.10.2015, 21:03

chiar azi am mancat de la o colega. Super bun, tre sa il fac din nou :-)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!