Carticele cu osanza si rahat

de Constelatialeu in Dulciuri, 29 Ian 2013 | 4606 vizualizari

 

Sunt bune dar migaloase.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 2 cani apa calduta
  • 2 linguri otet
  • 2-4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1/2 kg osanza ( amestecata cu faina,2 linguri)
  • rahat taiat bucatele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carticele cu osanza si rahat:

Aluat:

Faina se amesteca cu apa calduta, cele 2 linguri de otet, sarea si uleiul. Se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana. Osanza o amestecam cu 2 linguri de faina. Si procedam in felul urmator: intindem coca in dreptunghi, impartim in 3 (imaginar) Intindem peste primele 2 parti osanza, a treia ramane fara si impachetam in felul urmator: partea fara osanza vine peste partea din mijloc cu osanza si apoi prima parte peste ele, se lasa la odihnit cca10 minute, apoi se intinde foaia din nou si procedam la fel cu osanza ramasa, trebuie sa urmarim sensul in care am pus osanza. Se procedeaza asa pana se termina osanza de pus, apoi se lasa la rece 1 ora. Dupa care se intinde, se taie dreptunghiulete, se umplu cu bucatele de rahat si se dau la cuptorul incins. Se pudreaza cu zahar cand sunt gata.

PS. Am incercat sa explic cat mai bine posibil, din pacate n-am poze care sa exemplifice procedura si cat de curand nu cred ca mai fac. Am niste probleme cu mainile, nu ma mai ajuta sa framant si evit efortul

 

COMENTARII (18)

Lau 1

29.01.2013, 20:34

Angelina_Elena 1

30.01.2013, 12:32

babi5 1

20.08.2013, 18:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D