Cartofi acordeon cu bacon

de Camelya in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2015 | 956 vizualizari

 

Este o reteta super simpla, dar poate fi una dintre cele mai delicioase garnituri.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 4 linguri de unt topit sau ulei de masline
  • piper,sare
  • bacon optional
  • ierburi aromatice
  • branza rasa sau cascaval
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi acordeon cu bacon:

Pentru inceput trebuie sa incingem cuptorul la 200 grade C. Cartofii trebuie sa fie curatati de coaja,spalati si uscati.Feliem cartofii astfel incat baza sa ramana intacta si sa mentina feliile.Trebuie sa indepartam cativa milimetri feliile una de cealalata. Asezam cartofii intr-o tava de copt in care am pus si hartia de copt. Ungem cartofii cu unt sau ulei de masline dupa care punem sare si piper.Punem cartofii la copt timp de 30 de minute timp in care feliile se vor deschide ca un evantai. Dupa ce au trecut cele 30 de minute ii scoatem si ii ungem cu restul de unt sau ulei de masline. Punem din nou cartofii in cuptor timp de 30-40 de minute. Cu 10 minute inainte de a fi gata cartofii putem sa adaugam condimente, ierburi aromatice,branza rasa, cascaval ras sau alte ingrediente. Eu am pus bacon si a iesit delicios.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi acordeon cu bacon 400479
retete culinare - Cartofi acordeon cu bacon 400482

COMENTARII (13)

mirela0911 1

13.09.2015, 09:48

Cat sunt de buni!

merisor 1

15.09.2015, 16:40

Tare buni si de efect!

Camelya 1

15.09.2015, 18:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59