Cartofi aromati la cuptor

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 1 Noi 2012 | 11479 vizualizari

 

Cred ca sunt cei mai buni cartofi ce i-am servit pana acum si sunt usor de preparat.Pot fi serviti asa simpli dar sunt ideali ca si garnitura.Chiar vii recomand.

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi potriviti ca marime
  • 5 catei de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/3 lingurita piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • oregano uscat
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aromati la cuptor:

Cartofii ii curatam si ii spalam. Ii taiem felii subtiri pe latime, dar nu de tot, ci lasam o mica baza. Usturoiul il curatam si il pisam.

Intr-un bol amestecam uleiul, usturoiul pisat, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce si putin oregano. Amestecam bine cu o lingurita pana toate ingredientele s-au omogenizat. Tot cu lingurita punem din acest amestec printre fiecare feliuta de cartof taiata. Ii asezam intr-un vas yena si daca mai ramane amestec de condimente il punem printre cartofi. Turnam o canita de apa in vas  iar pe fiecare cartof asezam cate o feliuta de unt. Acoperim vasul si il bagam in cuptor.

Aprindem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si lasam cartofii cam 60-70 de minute pentru a fi foarte bine patrunsi. Ii descoperim apoi si ii lasam 10 minute sa se rumeneasca, dar de data aceasta temperatura sa fie putin mai mare. Ii scoatem cand sunt gata, ii lasam sa se racoreasca si servim.

Sunt buni, buni, buni.....

 

COMENTARII (64)

Rocsi 1

03.11.2012, 22:11

Multumesc Lilik

ligia_hansyy 1

07.11.2012, 01:06

Rocsi 1

07.11.2012, 10:45

Ligia multumesc...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55