Cartofi aurii

de AlexJ in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2011 | 19056 vizualizari

 

Mi-am adus aminte că în studenție mâncam cu plăcere la un restaurat din Cluj un așa zis aperitiv : cartofi țărănești sau aurii și tare îmi mai plăceau..Aşa că i-am dat bice....

 

INGREDIENTE

  • - 1 kg de cartofi ( în general pentru acest tip de garnitură se folosesc cartofi noi - dar nu aveam aşa că nu am folosit .....)
  • - 2-3 lingurițe boia dulce ( sau iute , sau o combinație din cele două)
  • - 4 linguri de sos de soia
  • - câteva linguri de ulei de măsline
  • - 3-4 căței usturoi
  • - sare , piper, oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aurii:

Am curățat de coajă cartofii și i-am tăiat în bucăți , de fapt erau mai mult jumătăți de cartofi.

I-am pus la fiert vreo 10 min. cât să se înmoaie puțin.( să aveți grijă să nu se fiarbă pentru că se vor face piure) .I-am scos din apă și i-am strecurat , și i-am lăsat vreo 10 min. să se răcească și să se usuce puţin la aer ( am observat că dacă nu sunt uzi , boiaua se prinde mai bine de ei).

I-am așezat într-un vas și am adăugat peste ei : 4 linguri de sos de soia, boiaua , uleiul de măsline și usturoiul tocat, sarea și piperul. Am amestecat cu o spatulă de silicon , cu mare grijă să nu stric cartofii.
După ce toate ingredientele s-au " lipit" de cartofi i-am așezat într-o tavă și i-am băgat la cuptor preîncălzit vreo 20 min. până au  facut crustă. Si cam asta este tot.  Poftă bună !!!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi aurii-0
Cartofi aurii-1
Cartofi aurii-2
Cartofi aurii-3
Cartofi aurii-4
Cartofi aurii-5
Cartofi aurii-6

COMENTARII (19)

Ubulika

Ubulika 1

10.01.2013, 19:17

amalia_84

amalia_84 1

02.02.2013, 14:11

arata foarte bine,o sa ii fac si eu chiar azi

AlexJ

AlexJ 1

14.02.2013, 16:07

ei ??? cum au fost ???

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!