Cartofi Byron

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2013 | 11355 vizualizari

 

Este prima oara cand ii fac si pot sa zic ca sunt dementiali. Pe cat de simplu pe atat de deliciosi....inspirati de la Cristi Roman...multumesc!>:D<

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi marisori
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura branza ceva fin de la Delaco
  • 1 lingura cascaval ras fin
  • 1 lingura mascarpone
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Byron:

Cartofii, initial in reteta lui Cristi trebuie copti in cuptor. Eu, pt ca ma grabeam, dupa ce i-am spalat bine de tot(adica nu sunt curatati de coaja, ci aceasta trebuie spalata cu un burete de bucatarie), i-am pus in apa cu sare la fiert pt 15 minute. Adica sa fie fierti cam pe treisfert. Se lasa sa se raceasca, se taie in jumatati, se scobeste miezul(dar mai lasam ceva cartof si in gaoace) cu ajutorul unei lingurite.

Miezul scobit il punem intr-un castron s il zdrobim cu furculita. Adaugam sare si piper dupa gust, 1 lingura mascarpone si branzica. Amestecam compozitia si umplem gaoacele carofilor. Lasam o adancitura in mijloc in care vom pune smantana amestecata cu cascaval ras fin. Asezam cartofii intr-o tava cu hartie de copt, mai condimentam putin pe deasupra cu sare si piper proaspat macinat. Dam tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 15-20 minute pana cartofii se rumenesc usor deasupra.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

se folosesc ca si garnitura la orice friptura, noi i-am servit ca o cina usoara cu muraturi

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi Byron 282733
retete culinare - Cartofi Byron 282734
retete culinare - Cartofi Byron 282735
retete culinare - Cartofi Byron 282736
retete culinare - Cartofi Byron 282737
retete culinare - Cartofi Byron 282738
retete culinare - Cartofi Byron 282739
retete culinare - Cartofi Byron 282740
retete culinare - Cartofi Byron 282741
retete culinare - Cartofi Byron 282742
retete culinare - Cartofi Byron 282743
retete culinare - Cartofi Byron 282744

COMENTARII (14)

Vasile48 1

12.12.2013, 13:20

reisnaor_2006 1

28.10.2014, 12:34

Panacris 1

09.11.2014, 21:45

Ooooo, ce bunăciune am ratat Dar niciodată nu-i târziu Sunt direct pe lista de făcut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55