Cartofi Byron a la Simo

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2015 | 15633 vizualizari

 

Sunt foarte buni, toata familia a fost incantata de ei, iar cand pitica a mai cerut o portie am fost tare bucuroasa!:X

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi potrivit de mari
  • 2-3 linguri smantana
  • 150 g cascaval ras
  • 1 lingura unt
  • sare, piper macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Byron a la Simo:

Cartofii spalati bine, se pun la fiert in multa apa cu sare si se lasa sa fiarba aprox. 20 de minute. Ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca, apoi ii taiem in doua si ii scobim de miez cu ajutorul unei lingurite, lasand o margine de circa jumatate de centimetru. 

Asezam cartofii scobiti intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Miezul de la cartofi il amestecam cu untul, 75 de grame de cascaval ras si condimentam cu sare si piper. Umplem cartofii cu compozitia rezultata, facand in fiecare o adancitura cu lingurita in care vom pune cascavalul ramas amestecat cu smantana.

Se dau cartofii la cuptorul preincalzit, pentru 20 de minute la 200 de grade, pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

sunt foarte buni serviti ca atare sau ca si garnitura langa friptura

2

cand amestecati miezul de la cartofi cu untul si cascavalul puteti adauga cateva linguri de lapte caldut, ca sa fie cat mai moale piureul

RETETA IN IMAGINI

Cartofi Byron a la Simo-0
Cartofi Byron a la Simo-1
Cartofi Byron a la Simo-2
Cartofi Byron a la Simo-3
Cartofi Byron a la Simo-4
Cartofi Byron a la Simo-5
Cartofi Byron a la Simo-6

COMENTARII (14)

Cris2711 1

28.01.2015, 23:49

ce faini

pity19 1

03.02.2015, 21:15

Super! Nu am facut niciodata!

Gicuta69 1

25.09.2015, 10:04

Super reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04