Cartofi condimentati si lipie cu usturoi

de aalliinnaa07 in Mancaruri de post, 28 Apr 2012 | 3939 vizualizari

 

INGREDIENTE

Lipie:

  • 700g faina
  • 1 ceasca ulei
  • 1 lingurita zahar
  • apa
  • catei de usturoi si frunze de usturoi verde
  • unt topit
  • drojdie proaspata cat o nuca

Cartofi:

  • 6 cartofi
  • condimente(catei de usturoi,chimen,piper,sare)
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi condimentati si lipie cu usturoi:

Lipie;

Faina cernuta se pune intr-un castron se adauga o jumatate de lingurita de sare apoi drojdia pe care am dizolvat-o cu ajutorul zaharului. Incepem sa framantam adaugand apa calduta putin cate putin pana ce se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat cu o consistenta elastica. La sfarsit adaugam uleiul si framantam bine pana ce aluatul nu se mai prinde  de mana.

Il impartim in bucati egale, le rotunjim dupa care fara a fi lasate la crescut le intindem in foaie rotunda si punem pe fiecare lipie pe o parte catei de usturoi taiati marunt si frunze de usturoi verde taiate marunt si le coacem intr-o tigaie de teflon .Prima data se coace partea cu usturoiul,apoi partea cealalta pana se rumenesc ambele parti.Dupa ce sunt gata lipiile se ung cu o pensula inmoiata in unt topit.

Cartofii:

Cartofii se curata,spala si se taie bucati.Se condimenteaza cu usturoiul taiat marunt,chimen,piper,sare si se pun intr-o tava unsa cu ulei.Tava se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor timp de 30 min.Dupa 30 min se scoate tava din cuptor,se ia folia si se mai baga la cuptor pana se rumenesc cartofii.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi condimentati si lipie cu usturoi-0
Cartofi condimentati si lipie cu usturoi-1
Cartofi condimentati si lipie cu usturoi-2
Cartofi condimentati si lipie cu usturoi-3

COMENTARII (13)

diaconta 1

28.04.2012, 20:52

o idee interesanta

Rocsi 1

29.04.2012, 12:35

bun bun

Bya Ralu 1

29.04.2012, 21:51

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04