Cartofi copti

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2011 | 11917 vizualizari

 

Nu prea mai avem niciun fel de scuza pentru a nu ne detoxifia organismul!
Pentru acesti cartofi copti, reteta e una extrem de versatila,in sensul ca putem schimba umplutura dupa gustul popriu; de la urda, la branza de burduf, putem ajunge chiar si la umpluturi cu bacon prajit, cascaval, ciuperci....si tot ce ne mai trece prin cap!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 portii avem nevoie de :
  • 4 cartofi de marime medie
  • 300 gr branza ( eu am pus de burduf)
  • 100 gr unt
  • sare,
  • piper,
  • verdeata ( mararul se asociaza foarte bine cu branza)
  • smantana dupa gust!
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti:

1. Fierbem cartofii doar pe jumatate ( astfel incat la proba cu furculita aceasta sa intampine oarece dificultate)

2. Cartofii astfel pregatiti ii imbracam cu folie de aluminiu , si, intr-o tava potrivita ii dam la cuptor, la foc mediu, ptr cca 15-20 min; avem grija ca in acest timp sa ii intoarcem de pe-o parte pe alta!

3. Intre timp pregatim umplutura : frecam branza cu untul, apoi potrivim de gust  cu sare, piper si, la final verdeata!

4. Odata copti, cartofii se cresteaza longitudinal, si,se desfac suficient de mult incat, in cuibul obtinut sa punem cam 1/4 din compozitie . Se manevreaza totul destul de repede, pentru ca e recomandat ca acesti cartofi sa fie fierbinti cand ii servim.

5. Se stropesc generos cu smantana si se decoreaza cu verdeata!

Sunt super deliciosi, usor de facut si merg fie ei insisi ca fel principal, fie ca garnitura langa o friptura suculenta de porc.....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cartofi prajiti