Cartofi copti cu ceapa si kefir

de brie in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2009 | 5338 vizualizari

 

o gustare satioasa

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapa rosie mare
  • 400 gr de kefir
  • sare,piper,amestec de ierburi aromatice uscate(marar, patrunjel,maghiran,busuioc)
  • 2-3 linguri ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu ceapa si kefir:

Se spala si se curata cartofi (se pot lasa si in coaja dupa preferinte) , se taie sferturi si se ung cu ulei, se preasara sare,piper si amestecul de ierburi, se pun intro tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu 30 minute.

Se taie ceapa julienne, se presara cu sare si 1-2 linguri ulei, se acopera si se lasa deoparte.

Dupa cca 30 minute se scot cartofi se pun pe farfurie alaturi de salata de ceapa, intrun bol se pune kefirul. Va recomand sa serviti cald.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Se recomanda cartofi copti intregi in coaja, pentru ca impiedica eliminarea amidonului (care produce glucide ce se asimileaza rapid , avand efect negativ asupra trigliceridelor din organism).

2

Se poate servi cu lapte batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu ceapa si kefir" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada de sorici de porc