Cartofi copti cu sunca si cascaval

de gugugh in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2010 | 3377 vizualizari

 

o reteta usoara cand nu ai timp prea mult de gatit

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi medii de fiert,
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr sunca/kaizer,
  • 2 rosii,
  • 1 legatura ceapa verde,
  • 2 linguri ulei,
  • 200 gr cascaval/mozarela,
  • sare si piper alb macinat
  • Pentru sos:
  • 3-4 catei usturoi,
  • 300 ml iaurt,
  • 2 lingurite de ceapa verde tocata rondele
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu sunca si cascaval:

Cartofii se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. se scobeste interiorul cu o linguritza astfel incat sa ramana o coaja de 1 cm. Miezul scos se taie cubulete mici.

Se taie sunca si cascavalul in cubulete. Se curata ceapa si se taie rondele. se opareste rosia, se decojeste si se toaca cubulete.
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.

Se prajeste sunca in ulei fierbinte , pana devine usor crocanta.se adauga cubuletele de cartofi si ceapa si se mai calesc putin.
Se ia de pe foc , se adauga restul ingredientelor de la umplutura si se condimenteaza cu sare si piper.

Se asaza jumatatile de cartofi intr.o tava unsa cu ulei si se umplu din belsug cu amestecul cu sunca.

Tava se tine in cuptorul incins timp de vreo 50 min , pana cand cartofii se inmoaie iar umplutura devine aurie.

Pentru sos: se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat si ceapa verde se condimenteaza cu sare si piper.  Sosul se serveste alaturi de cartofii fierbinti.

Sunt deliciosi.

 

TIPS-URI

1

eu am folosit mai putin cartofi pt ca eram la masa doar 2 persoane

COMENTARII (8)

La Ancuta

La Ancuta 1

25.10.2010, 23:42

bun, bun

gaby_duceag

gaby_duceag 1

26.10.2010, 08:00

ce bine arata!

Corinuta

Corinuta 1

26.10.2010, 14:53

apetisanti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!