Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua

de ancutsa in Porc, 22 Aug 2016 | 569 vizualizari

 

Aceasta reteta este pentru 3 portii, am considerat pentru fiecare portie cate 2 cartofi, 1 ou si 1-2 felii de pastrama, insa le puteti ajusta dupa plac.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi;
  • 100 gr branza rasa;
  • unt dupa gust;
  • cateva felii de pastrama (sau orice alta sunca taraneasca);
  • 3 oua;
  • 1 catel de usturoi;
  • Condimente: sare, piper, oregano, cimbru
  • Numar de portii: 3
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua:

Se curata cartofii, se spala si se cresteaza cat mai adanc, dar cu grija sa nu-i taiem pana jos. Se taie marunt un catel de usturoi. Se pun bucatele de usturoi si bucatele de unt in crestaturile facute, se presara sare, piper, oregano si cimbru. Se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se dau la cuptorul preincalzit pentru o ora, la foc mediu.

Verificam din cand in cand cartofii si, cand sunt aproape fierti, se scoate tava, se presara branza rasa peste cartofi si se adauga in tava si cateva felii de pastrama, pe care le intoarcem peste cateva minute, pentru a se gati bine pe ambele parti.

 

Cand sunt gata, scoatem cartofii si pastrama pe un platou, apoi punem in tava ouale, presaram putina sare peste ele si le dam 10 minute inapoi la cuptor.

 

Portii: 3

Timp: 1h 30min

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/03/cartofi-copti-cu-unt-usturoi-pastrama.html

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua 454183
retete culinare - Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua 454184
retete culinare - Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua 454185

COMENTARII (12)

stefy_a 1

23.08.2016, 11:15

un adevarat festin!

dantes 1

23.08.2016, 12:15

Buni!

ancutsa 1

27.08.2016, 16:17

Daniela, ma bucur ca iti plac!

Rocsi, sigur, cum sa nu?

Rahela,

Stefy, multumesc mult, ma bucur de fiecare data pentru vizita!!

Dantes, multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D