Cartofi copti cu usturoi si parmezan

de Irina in Mancaruri de legume, 22 Noi 2013 | 6352 vizualizari

 

Uite ceva tare usor de facut, pentru zile cand timpul nu ne ajunge sau inspiratia nu vine...Cartofii copti pot fi mancati ca atare, alaturi de o salata, sau ca garnitura, alaturi de o friptura.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • ulei
  • 1 ceasca de apa
  • parmezan
  • marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu usturoi si parmezan:

Am spalat bine cartofii, fara sa ii curat de coaja. 

I-am taiat rondele si i-am pus intr-o tava. I-am condimentat cu sare, am stropit cu putin ulei de masline extravirgin, am turnat o cescuta de apa si am imprastiat cativa graunti de usturoi, tot in coaja.

Am pus tava in cuptorul incins si am lasat cartofii pana s-au rumenit pe o paret. I-am intors si i-am mai lasat pana s-au rumenit si pe partea cealalta.

I-am asezat pe farfurie, am presarat marar tocat si fulgi de parmezan. Am stropit cu putina crema de otet balsamic.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi copti cu usturoi si parmezan 280058
retete culinare - Cartofi copti cu usturoi si parmezan 280059
retete culinare - Cartofi copti cu usturoi si parmezan 280060
retete culinare - Cartofi copti cu usturoi si parmezan 280061
retete culinare - Cartofi copti cu usturoi si parmezan 280062
retete culinare - Cartofi copti cu usturoi si parmezan 280063
retete culinare - Cartofi copti cu usturoi si parmezan 280064

COMENTARII (25)

Ligia Bxl 1

26.11.2013, 18:56

si eu ador usturoiul copt,foarte bun

mihaelar63 1

02.12.2013, 16:17

Ce inseamna sa ai ,, mana buna '' .Chiar si acesti simplii cartofi arata senzational

-Licurici- 1

11.06.2015, 19:23

Arata extraordinar de bine!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L