Cartofi copti la cuptor

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2010 | 9788 vizualizari

 

Am gasit reteta asta intr-o carte de bucate cu retete grecesti dar sunt de fapt niste cartofi copti pe care i-am mancat de nu stiu cate ori, singura inovatie a fost cimbru uscat pus peste ei ( sincer vorbind, subtil si de efect ca si gust si aroma).

 

INGREDIENTE

  •  cativa cartofi albi care sa se preteze la cuptor ( sa nu fie sfaramiciosi ca cei de piure , eu cumpar cartofi albi speciali pentru gratin si cuptor ) , 
  • sare si piper proaspat macinate amandoua ( preferinta mea ) ,
  • cimbru uscat maruntit,
  • 2 linguri ulei masline.
  • Pentru sos
  • usturoi,
  • ulei masline,
  • zeama de lamaie, 
  • marar verde.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti la cuptor:

 Preparare : spalam si stergem bine cartofii si ii taiem felii mari cu tot cu coaja. Intr-un bol mai mare turnam peste ei cele 2 linguri de ulei de masline , sarea, piperul si cimbrul uscat si ii amestecam bine. Ii asezam intr-un vas termorezistent .

 Se lasa la cuptor ( preincalzit in prealabil la 210 grade ) timp de 25-30 minute, depinde mult de cuptor si de cantitatea de cartofi. Sunt gata atunci cand se rumenesc usor .

 Se servesc calzi cu un sos de usturoi ( facut din usturoi zdrobit, o lingura de apa , o lingurita de ulei masline, sare si marar verde )  si cu legume verzi in functie de preferinta. Sunt exterm de gustosi si nu foarte  calorici datorita modului de preparare si a cantitatilor mici de ulei folosite .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bunica 1

24.12.2010, 08:43

Fie ca Sfintele sarbatori ale nasterii Domnului Hristos sa va aduca multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi !

lia maria 1

24.12.2010, 10:07

Craciun Fericit !

MIUTA 1

26.12.2010, 22:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bilute de cartofi cu rozmarin