Cartofi copti la cuptor

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2010 | 7067 vizualizari

 

Am gasit reteta asta intr-o carte de bucate cu retete grecesti dar sunt de fapt niste cartofi copti pe care i-am mancat de nu stiu cate ori, singura inovatie a fost cimbru uscat pus peste ei ( sincer vorbind, subtil si de efect ca si gust si aroma).

 

INGREDIENTE

  •  cativa cartofi albi care sa se preteze la cuptor ( sa nu fie sfaramiciosi ca cei de piure , eu cumpar cartofi albi speciali pentru gratin si cuptor ) , 
  • sare si piper proaspat macinate amandoua ( preferinta mea ) ,
  • cimbru uscat maruntit,
  • 2 linguri ulei masline.
  • Pentru sos
  • usturoi,
  • ulei masline,
  • zeama de lamaie, 
  • marar verde.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti la cuptor:

 Preparare : spalam si stergem bine cartofii si ii taiem felii mari cu tot cu coaja. Intr-un bol mai mare turnam peste ei cele 2 linguri de ulei de masline , sarea, piperul si cimbrul uscat si ii amestecam bine. Ii asezam intr-un vas termorezistent .

 Se lasa la cuptor ( preincalzit in prealabil la 210 grade ) timp de 25-30 minute, depinde mult de cuptor si de cantitatea de cartofi. Sunt gata atunci cand se rumenesc usor .

 Se servesc calzi cu un sos de usturoi ( facut din usturoi zdrobit, o lingura de apa , o lingurita de ulei masline, sare si marar verde )  si cu legume verzi in functie de preferinta. Sunt exterm de gustosi si nu foarte  calorici datorita modului de preparare si a cantitatilor mici de ulei folosite .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi copti la cuptor 72551
retete culinare - Cartofi copti la cuptor 72552
retete culinare - Cartofi copti la cuptor 72553

COMENTARII (16)

Bunica 1

24.12.2010, 08:43

Fie ca Sfintele sarbatori ale nasterii Domnului Hristos sa va aduca multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi !

lia maria 1

24.12.2010, 10:07

Craciun Fericit !

MIUTA 1

26.12.2010, 22:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: