Cartofi cu aripioare la cuptor si vanilie olteneasca (usturoi)

de jolygina in Pui, 12 Noi 2010 | 6022 vizualizari

 

ceva foarte rapid care nu necesita multa munca ,
despre vanilia olteneasca asa ii spunem noi la crema de usturoi cu smantana asa o alintam noi olteni care o prepara aproape la orice fel de mancare

 

INGREDIENTE

  • 300g aripioare de pui
  • 300g cartofi de prajit ,eu am folosit albi
  • condimende pentru pui
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri samantana
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu aripioare la cuptor si vanilie olteneasca (usturoi):

se curata cartofii si se condimenteaza ,la fel procedam si cu aripioarele. Daca doriti le puteti da si prin putin pesmet sa fie putin mai crocante si mai maronii cand sunt gata facute

Se dau la cuptor cam 30-45 min la foc moderat ,cam pana incep sa se rumeneasca

Intre timp pregatim usturoiul

Curatam usturoiul si il pisam bine pana devine ca o crema ,il mai frecam putin cu sare dupa care adaugam smantana si amestecam bine ,mai adaugam o lingura, doua cu apa si amestecam bine pana se omogenizeaza

pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi cu aripioare la cuptor si vanilie olteneasca (usturoi) 62322
retete culinare - Cartofi cu aripioare la cuptor si vanilie olteneasca (usturoi) 62323
retete culinare - Cartofi cu aripioare la cuptor si vanilie olteneasca (usturoi) 62324
retete culinare - Cartofi cu aripioare la cuptor si vanilie olteneasca (usturoi) 62325
retete culinare - Cartofi cu aripioare la cuptor si vanilie olteneasca (usturoi) 62326
retete culinare - Cartofi cu aripioare la cuptor si vanilie olteneasca (usturoi) 62327

COMENTARII (13)

BarbatLaCratita 1

19.11.2010, 00:11

E prima data cand aud de vanilia olteneasca Clar, merge la fix cu aripioarele astea

mamaieelena 1

19.11.2010, 16:44

o portie primesc si eu?o aripioara de pui dar si un obrajor de la Bumerang a ajuns mirosul pana aici de vanilie ,super

jolygina 1

21.11.2010, 22:40

multumesc doamna elena dam si 2 obrajori de bumerang ca avem de unde

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S