Cartofi cu brânză la cuptor

de diaconta in Mancaruri de legume, 13 Mai 2012 | 4453 vizualizari

 

Imi era pofta de niste cartofi mai „altfel”,adica moi si suculenţi dar în acelasi timp acoperiţi de o crusta crocanta.Eu zic ca a iesit exact ceea ce mi-am dorit mai ales acompaniaţi de o friptura crocanta din piept de porc şi muraturi..Perfect pentru o zi mohorâta ca cea de azi.Asa am terminat si ultimele rezerve de brânzica Miez de Lapte şi am inaugurat si vasele achziţionate recent din Cămară.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 cutie brânza cu sare Miez de Lapte (225 gr)
  • O ceapa alba uscata
  • 70 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 350 ml smantana 12% grasime
  • 50 gr cascaval
  • O lingurita pudra de usturoi
  • ½ lingurita pudra de rozmarin
  • Sare,piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu brânză la cuptor:

Cartofii se curata si se taie rondele mai grosute(0.5 cm).Ceapa se curata si se taie solzi.

Ungem un vas cu unt.Mai lasam cateva bucati de unt pe fundul vasului.Amestecam smantana cu laptele.Peste cartofii amestecati cu ceapa punem condimentele,apoi turnam smantana cu laptele si amestecam.

Zdrobim branza cu furculita.

Punem cartofii in vasul pregatit si presaram si branza printre straturile de cartofi.

Poate vi se va parea cam mult lichid,fiti fara grija,va scadea complet pana cand se vor face cartofii.

Mai punem deasupra doua linguri de smantana si cateva bucatele de unt.

Punem vasul la cuptor.Eu l-am lasat cam 2 ore.Asta si pentru ca vasul meu a fost cam „la fix” si a trebuit sa las focul mai mic.

Daca observati ca sunt prea rumeniti deasupra si inca nu sunt gata,acoperiti vasul cu o folie de aluminiu spre final.

Cand sunt aproape gata,razuim deasupra cascavalul si mai lasam la cuptor pana cand acesta se topeste si capata o culoare frumoasa.

Se pot servi ca atare sau pe post de garnitura.

Eu i-am servit alaturi de o friptura din piept de porc si muraturi (ardei cu varza).

Absolut deliciosi!!!!

 

 

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu brânză la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

diaconta 1

15.05.2012, 10:43

Iri_love si eu ma cam abtin,dar ma mai rasfat din cand in cand

BuburuzaBubu 1

18.05.2012, 22:59

mmmm ce bine arata si cu siguranta deliciosi

Alinutza80 1

20.05.2012, 20:28

o bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor cu sos Bechamel