Cartofi cu branza, si chives la cuptor

de Rux in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2012 | 2789 vizualizari

 

Pentru un decor frumos, mai deosebit si nu numai am folosit branzica Miez de lapte"...acesti cartofi sunt tare tare gustosi...

 

INGREDIENTE

  • un manunchi de chives
  • 250 gr crema de branza cu smantana ( am pus Apetito)
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 300 ml lapte
  • 12 cartofi maricei
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • boia( eu nu am pus)
  • parmezan ras( 30-40 gr)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu branza, si chives la cuptor:

Fierbem cartofii pentru 20- 25 de minute curatati si taiati ca pentru piure, budinca, sufleu sau cum ne place noua.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline, apoi in el topim untul, adaugam crema de branza si omogenizam.

Punem in crema, chives tocat marunt si ceapa verde tocata.

Adaugam si laptele si amestecam bine. Potrivim gustul de sare, piper si tinem cont ca avem multi cartofi iar sosul trebuie sa fie putin mai sarat.( nu foarte)

Scurgem cartofii bine.

Ungem cu unt o forma si punem cartofii iar deasupra sosul de branza si lapte.

Ornam cu chives tocat, parmezan ras si cu branzica miez de lapte si dam la cuptor pentru 30-35 de minute.

Decoram cu chives si servim cu placere...sunt deliciu!

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi cu branza, si chives la cuptor-0
Cartofi cu branza, si chives la cuptor-1
Cartofi cu branza, si chives la cuptor-2
Cartofi cu branza, si chives la cuptor-3
Cartofi cu branza, si chives la cuptor-4
Cartofi cu branza, si chives la cuptor-5

COMENTARII (47)

Rux

Rux 1

28.04.2012, 13:32

Da exact ce spuneam in pagina ta despre bataie de joc...dar ma rog...no comment!

mihaelar63

mihaelar63 1

14.05.2012, 10:46

Ce bine arata cu branzica coapta

Rux

Rux 1

11.07.2012, 08:33

Multumesc Mihaela...te imbratisez!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24