Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 12 Iun 2010 | 2889 vizualizari

 

Va prezint o reteta simpla si delicioasa este o adaptare la ce am vazut eu prezentata la tv aici intr-o dimineata la o emisiune culinara. Prezentau un carnacior special din Lyonez cu fistic , o minunatie…eu pentru ca nu am gasit inca renumitul carnacior am adaptat reteta la ingredientele care le aveam si am folosit boudin blanc, un carnacior foarte aromat cu o textura uniforma si foarte lejera. Daca va tenteaza reteta puteti sa il inlocuiti cu ce aveti la indemana lasati-va purtati de val, asta e farmecul in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de
  • 3-4 cartofi care nu se zdrobesc la fiert,
  • cateva fire de ciboulette (ceapa ciorii cum ii zice in Romania, am vazut la Cora in Ro )
  • o ceapa mica echalote,
  • cateva bucatele de unt,
  • o lingurita de ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • un carnacior ( boudin blanc am pus eu) .
  • Pt dressing :
  • 2 linguri de otet balsamic,
  • o lingurita ulei masline,
  • o lingurita de patrunjel tocat fin,
  • sare,
  • piper.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc:

Ecrasée-ul de cartofi e reteta simpla si gustoasa de cartofi mai fermi fierti in coaja si zdrobiti apoi cu furculita, incat sa ramana si bucatele mai mari, amestecati cu diverse ierburi aromate, cu unt sau ulei de masline, cu ceapa mica echalote sau cu alte legume taiate marunt. Se gaseste sub zeci de forme, are un gust deosebit atat datorita faptului ca simti in parte bucatele mici de cartof cat si datorita diverselor combinatii si desi pare o reteta  banala am vazut multi chef en cuisine mandri de aceasta reteta  folosind-o in combinatii uimitoare. Dar mai bine sa va arat ce se poate face cu o mana de cartofi zdrobiti …..

 Preparare: fierbem cei 4 cartofi in apa cu sare si cand sunt gata fierti ii scoatem putin sa se racoreasca.

 Se curata cat sunt inca fierbinti si nu se racesc sub nici o forma cu apa ( ordin de la chef en cuisine   )  deci l-am respectat .  Dupa ce i-am curatat i-am zdrobit cu furculita cu bucatele mici de unt puse peste ei,  am adaugat ceapa tocata fin, verdeata tocata fin si sare si piper .

  In timp ce preparam cartofii punem pe grill carnaciorul ( eu l-am si fiert  5 minute in prealabil )  si il lasam sa se rumeneasca cat sa faca niste dungi pe el .

  Dupa ce este facut si carnaciorul este  momentul sa aranjam platoul. Am evitat sa fac  orice miscare cu  ustensile care nu sunt la indemana oricui asa ca nu am folosit inelul de inox pentru a aranja cartofii ci i-am asezat intr-o forma mica de souflé unsa cu ulei de masline si apoi i-am intors pe o farfurie .

 Am aranjat rondelele de carnacior in jurul cartofilor, am stropit in jur cu un dressing facut din otet balsamic, sare, piper, verdeata si ulei de masline. Am decorat simplu cu cateva  fire de ciboulette si gata masa.

  Nici nu ai zice ca sunt niste simpli cartofi zdrobiti cu rondele de carnacior  …nici nu sunt, este un meniu de adevarat chef realizat in 20 de minute, cost pe portie sub 1 euro  ceea ce este excelent zic eu . Va prezint asadar “ecrasée de pomme de terre et boudin blanc ” o mancare care suna pretentios dar e  la indemana oricui  .

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc-0
Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc-1
Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc-2
Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc-3
Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc-4

COMENTARII (21)

nadina73 1

13.06.2010, 02:09

fara cuvinte felicitari si 5 furcu

Sylvia 1

13.06.2010, 12:59

Nadina, multumesc

mena29 1

17.06.2010, 23:49

Ce de bunatati ai mai facu Sylvia cat am lipsit,felicitari pentru toate si furculitele binemeritate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04