Cartofi cu carne la cuptor

de Tabita _ in Porc, 6 Iun 2013 | 9342 vizualizari

 

O mancare simpla si foarte gustoasa. Reteta e preluata de la Lena. Multumesc Lena!:x

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi (4-5 cartofi)
  • 800 g carne de porc (puteti folosi si alt tip de carne)
  • puteti folosi orice tip de carne preferata
  • 2 cepe
  • 100 g ulei de masline (sau de floarea soarelui)
  • 1/2 lingurite piper
  • 1/2 lingurite chimen
  • 1 lingurite boia de ardei rosu dulce
  • 100 g Gouda
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu carne la cuptor:

Cartofii se curata, se curata sin se taie in bucati medii.

Ceapa se curata si se taie solzisori.

Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza si se amesteca cu piper, boia si chimen.

Carnea si ceapa se amesteca si se preseaza bine cu mainile.

Se amesteca cu cartofii, se adauga ulei si se amesteca totul foarte bine. (Nu se pune sare si bulion peste cartofi ca sa nu se intareasca.)

Se pune folie de aluminiu peste tava (preferabil adanca), in asa astfel incat folia sa acopere marginile tavii.

Se aseaza cartofii si carnea in tava. Se acopera bine cartofii cu folie si se dau la cuptorul preincins la foc mediu (aprox.180°C) pentru cca 1h si 30 min-2h.

Se verifica cartofi dupa 1h si 30 min daca sunt copti. Cand sunt copti se desface folia si se sareaza.

Am ras gouda si am pus pe deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se servesc alaturi de salata sau muraturi.

2

In perioada postului carnea se poate inlocui cu ciuperci.

3

Se pune ulei din abundenta pentru ca mancarea sa nu se lipeasca de folie.

4

Pentru ca sa iasa mai suculenta carnea puteti sa adaugati si un pahar de apa inca de la inceput.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Tabita _ 1

07.06.2013, 09:55

Multumesc Lubita!

Sim0na 1

07.06.2013, 11:16

N-am folosit niciodata chimen la cartofi sau carne.. Tare sunt curioasa de gust.

Tabita _ 1

07.06.2013, 12:14

E foarte bun.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu carne la cuptor