Cartofi cu carne si legume in straturi

de T I M E A in Mancaruri cu carne, 15 Apr 2014 | 9265 vizualizari

 

Imi place mult mancarea aceasta si simpla doar cu cartofi so oua dar si in combinatia aceasta cu carne si legume. Consider ca e o cina destul de usoara, chiar daca unii o sa zica ca nu e asa din cauza combinatiei de carne cu cartofi :) , dar si un pranz perfect de pus la pachet la lucru. Asta pentru ca se poate manca si calda si rece.

 

INGREDIENTE

  • 9-10 cartofi mari
  • 200 gr pulpa de pui dezosata
  • 300 gr pulpa de porc
  • 1 ceaa rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 dovlecel mic
  • 2-3 linguri ulei
  • 4 oua
  • sare si piper
  • patrunjel uscat
  • 2 linguri de unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu carne si legume in straturi:

Incepem cu cartofii pe care ii punem la fiert in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra usor furculita in ei sunt fierti si ii luam de pe foc, scurgem apa si lasam cartofii la racit inainte sa ii curatam de coaja.

Ceapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in uleiul incins impreuna cu ardeiul tocat.

Adaugam dovlecelul taiat cubulete mici si amestecam lasand la calit aprox 5 minute. 

Apoi adaugam carnea tocata, condimentam cu un pic de sare si piper si lasam pe foc amestecand inca 5-8 minute, pana se caleste frumos si carnea.Luam o tava de aprox 25/30 cm si o ungem cu unt.

Jumatate din cartofi ii dam pe razatoarea mare si ii asezam pe fundul tavii. Presaram putina sare,piper si patrunjel verde.

Peste cartofi punem amestecul de carne cu legume apoi deasupra urmeaza restul de cartofi dati pe razatoare.

Presaram din nou sare, piper si patrunjel verde si turnam peste cartofi ouale batute. 

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 40 de minute sau pana se rumenesc usor cartofii deasupra.

Portionam si servim calda sau rece dupa preferinte.

TIPS-URI

1

Puteti condimenta cu orice verdeturi va plac

2

Daca faceti intr-o tava mai mare sau pentru mai multe persoane, mariti cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu carne si legume in straturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

T I M E A 1

16.04.2014, 21:32

multumesc frumos, ma bucur ca va place mancarea mea

Krystyan Trendy 1

07.05.2014, 14:50

foarte buni

mihaelar63 1

28.03.2015, 12:17

Buna de tot

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti cu gogosari in sos de rosii