Cartofi cu costita afumata

de _Alina_ in Mancaruri de legume, 6 Iun 2012 | 1719 vizualizari

 

Nu sunt mare amatoare de cartofi, dar la insistentele sotului am facut o mancarica de cartofi cu costita. A iesit foaaarte gustoasa si merge bine intr-o zi asa ploioasa :)

 

INGREDIENTE

  • 700 g costita de porc afumata
  • 1500 g cartofi curatati
  • 800 ml apa
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 1 lg pasta de tomate
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu costita afumata:

1. Punem costita la rumenit (eu am o oala de tuci numai buna la facut asemenea ispravi;) vreo 8 minute (fara ulei).

2. Taiem ceapa si morcovul fasii, le aruncam peste costita si lasam cateva minute.

3. Taiem cartofii (curatati) in cuburi si ii spalam bine, apoi ii punem si pe ei peste costita.

4. Turnam 800 ml de apa peste costita aburinda, punem capac si lasam la foc mare cam 10 minute.

5. Puneti gogosarul taiat in felii mari si mai lasati pe foc pana fierb cartofii (15-20 min).

6. Pasta de tomate, sarea si piperul le puneti cu 5 minute inatnte de a inchide focul.

7. Pentru un gust mai intens eu am pus si o lingura mix de legume uscate si niste marar proaspat.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi cu costita afumata-0
Cartofi cu costita afumata-1
Cartofi cu costita afumata-2
Cartofi cu costita afumata-3

COMENTARII (18)

_Alina_

_Alina_ 1

07.06.2012, 09:06

Iri_love, nu numai ca da bine, dar pare si mai gustoasa

mihaelar63

mihaelar63 1

07.06.2012, 09:31

Parca putina costita da alt farmec tocanitei de cartofi

_Alina_

_Alina_ 1

07.06.2012, 09:43

Asa e Mihaela! Cum ar spune socrul meu "e cea mai buna leguma" adaugata tocanitei de cartofi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24