Cartofi cu oua la cuptor

de T I M E A in Mancaruri de legume, 24 Ian 2013 | 14155 vizualizari

 

Cartofii se pot gati in atatea moduri incat niciodata nu ma pot plictisi de ei.
Varianta aceasta este una pe care o stiu din copilarie, tatal meu o facea foarte des pentru cinele in familie. Iar eu eram pe acolo prin jurul lui sa il ajut :).

 

INGREDIENTE

  • 12-13 cartofi mai mici
  • 4 oua
  • 1 lingurita sare mare
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 2 linguri unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu oua la cuptor:

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja in apa sarata. Verificam cu o furculita daca sunt fierti (nu trebuie sa fie super fierti si foarte moi).

Scurgem de apa si lasam sa se raceasca putin atat cat sa ii putem tine in mana sa ii curatam. Dupa ce ii curatam ii dam prin razatoarea mare.

Spargem ouale intr-un bol si cu o furculita mixam bine si adaugam toate condimentele.

Tava o ungem cu un strat gros de unt si asezam cartofii razuiti. Turnam ouale batute peste cartofi avand grija sa punem peste tot. Putem sa ne folosim de o lingura.

Dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de 35-40 minute, deasupra trebuie sa fie rumenit.

Servim cald! 

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi cu oua la cuptor-0
Cartofi cu oua la cuptor-1
Cartofi cu oua la cuptor-2
Cartofi cu oua la cuptor-3
Cartofi cu oua la cuptor-4
Cartofi cu oua la cuptor-5

COMENTARII (44)

T I M E A 1

27.01.2013, 14:24

Diana cu siguranta o sa va placa

Ana01 1

19.03.2013, 12:32

SUUUPPPEEEERRRR....AKUM MA APUK SH EU,ABIA ASTEPT SA GUST

T I M E A 1

19.03.2013, 20:02

Ana ma bucur sper ca iti place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41