Cartofi cu piept de pui gratinati

de Rocsi in Pui, 30 Ian 2013 | 23979 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • 2 linguri ulei
  • 1 canita supa de legume
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper
  • 130 gr cascaval
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu piept de pui gratinati:

Cartofii ii decojim, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem intr-un vas de apa la fiert cu putina sare si ii lasam pana se patrund pe trei sferturi, apoi ii scurgem de apa. Pieptul de pui il spalam si il taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il taiem rondele. Rosiile le tocam maruntel. Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi puiul il inabusim 3-4 minute pe ambele parti. Adaugam ceapa si morcovul, iar dupa vreo 3 minute supa de legume. Condimentam cu sare si piper dupa gust, oregano si lasam sa scada pe jumatate zeama. Punem apoi rosiile, mai dam doua- trei clocote si tragem tigaia de pe foc ( trebuie sa mai raman putina zeama sa nu fie scazut de tot puiul).

Ungem un vas termorezistent cu unt. Punem cartofii (mai oprim 5-6 linguri doar), putin cascaval ras, puiul scazut, cartofii opriti iar deasupra imprastiem tot cascavalul. Spalam patrunjelul verde, il tocam si presaram deasupra. Bagam vasul in cuptor pe care il aprindem si reglam o temperatura potrivita.

Cand deasupra se formeaza o crusta aurie inseamna ca preparatul este gata. Scoateti vasul, lasati putin la racorit si serviti.

Pofta buna dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu piept de pui gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (86)

Rocsi 1

18.06.2013, 22:05

Babi

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 11:29

arata bine

Rocsi 1

25.10.2013, 18:22

Krysty multumesc.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati cu piept de pui