Cartofi cu rosii la cuptor

de esmerandra in Aperitive / Garnituri, 29 Mar 2011 | 3899 vizualizari

 

Practic sunt cartofi cu gust de pizza...nu stiu cum sa va explic...foarte buni facuti asa daca va plac cartofii bineinteles...eu gatesc des cartofii si de fiecare data in mod divers.

 

INGREDIENTE

  • 800 g cartofi
  • 100 g mozzarella
  • 150 g sunca
  • 300 g sos de rosii
  • 4 linguri parmezan ras
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura capere
  • oregan
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu rosii la cuptor:

Se fierb cartofii si se scot din apa cand nu sunt moi dar un pic mai compacti pentru a putea fi taiati.

Se pune sosul de rosii intr-o tigaie cu ulei de masline si usturoi se lasa 2-3 minute, dupa care se adauga oregano si capere. Lasati pe foc cam 10 minute , amestecand din cand in cand.

Se pun pe fundul unui vas termorezistent 2 linguri din sosul de rosii pregatit, se aseaza un strat de felii de cartofi si deasupra un strat de rosii. Deasupra se pune sunca (in cuburi sau fasii , cum va place) si se acopera cu un strat de mozzarella (sau cascaval , alta branza dupa placere ) .

Se repeta cu un alt strat ca mai sus si se termina cu cartofii. Ungeti cu unt topit amestecat cu putin ulei si acoperiti cu parmezan ras.

Coaceti la 170° pentru aproximativ 30 minute (in cuptorul meu se face in 15/20 minute)

TIPS-URI

1

puteti inlocui sunca cu ce va place

2

la fel si branza se poate inlocui

3

se poate adauga si ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf aperitiv