Cartofi cu smantana

de miremirc in Mancaruri de legume, 14 Ian 2012 | 2864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 50 ml ulei
  • 2 lg faina
  • 1 ceasca apa
  • 1 lgt sare
  • piper
  • 1 legatura marar proaspat
  • 100 ml smantana
  • 1/2 lgt boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana:

  Curatam ceapa, o taiem marunt si o calim in ulei 1-2 minute; separat dizolvam faina in apa rece , amestecand ca sa nu se formeze cocoloase si o turnam peste ceapa calita. Daca sosul alb este prea gros, mai adaugam putina apa.

  Adaugam cartofii curatati si taiati cubulete, boia dulcea, sare, piper si apa necesara fierberii.

  Lasam sa fiarba cartofii , amestecand din cand in cand. Dupa 15 minute, cand cartofii sunt aproape fierti, adaugam smantana si mararul spalat si taiat marunt. Mai lasam pe foc cam 5-6 minute, dar amestecand din cand in cand.

Servim langa o friptura de porc sau gratar de pui sau carnat prajit si o salata de cruditati sau muraturi ...
Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi cu smantana 140803
retete culinare - Cartofi cu smantana 140804
retete culinare - Cartofi cu smantana 140805
retete culinare - Cartofi cu smantana 140807
retete culinare - Cartofi cu smantana 140808
retete culinare - Cartofi cu smantana 140810
retete culinare - Cartofi cu smantana 140811

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

14.01.2012, 16:48

arata bine,vreau si eu!

LUK 1

14.01.2012, 17:58

buna buna

Lau 1

14.01.2012, 19:27

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: