Cartofi cu smântână la cuptor

de botcrina in Mancaruri cu carne, 21 Iun 2015 | 7218 vizualizari

 

Este o mâncare mai grea de aceea o prepar din când în când, adică mai răruţ, ca să nu facă rău la sănătatea familiei, dar este foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi de mărime medie
  • 8 ouă
  • 1 ceapă roşie
  • 2 bucăţi cârnaţi de casă(400 g)
  • 300 ml smântână
  • 4-5 castraveţi muraţi
  • sare, piper după gust
  • delikat după gust
  • 100 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smântână la cuptor:

Se pun cartofii în coajă la fiert, apoi se storc de apă, se spală cu apă rece şi se curăţă de coajă.

Se fierb oăle şi se curăţă de coajă.

Se prăjeşte cârnatul tăiat rondele în ulei.

Se taie ceapa julien şi se amestecă cu puţină sare, se lasă la o parte şi se taie castraveţii, ouăle şi cartofii rondele.

Într-un vas termorezistent se începe aranjarea ingredientelor astfel: primul strat este format din puţin cârnat cuun pic de ulei în care s-a prăjit, apoi se adaugă o parte din cartofii rondele, ceapa, oule, castraveţii şi iarăşi cartofi, se acoperă cu jumătate din cantitatea de smăntână.

Se condimentează cu sare, piper şi delikat după gust, apoi se repetă operaţiunea în aceiaşi ordine până se umple vasul.

Deasupra se toarnă restul de smântână, cârnat şi se condimentează din nou.

Se introduce vasul la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru aproximativ 35 de minute.

După ce s-a copt se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.

Se serveşte cât este călduţ.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

opţional se poate pune peste cartofi şi ou bătut;

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smântână la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gulas