Cartofi cu smantana si marar

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2012 | 9968 vizualizari

 

Primavara cand apar cartofii noi in primele zile nu mananc altceva. Cartofi noi prajiti cu usturoi in diferita variante. Cu smantana sunt foarte buni!

 

INGREDIENTE

  • 500g cartofi noi
  • 200g smantana
  • 30g unt
  • 1 lingura faina
  • 100ml lapte
  • 1 capatana usturoi nou
  • marar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana si marar:

Cartofii se curata cu un burete aspru sau cu o perie de sarma de coaja subtire si se spala bine.

Se pun la prajit intr-un ceaun in baie de ulei, se rumenesc bine si se scot intr-un castron.

Intr-o cratita se topeste untul, se pune faina amestecand continuu, se toarna laptele cate putin amestecand in continuare sa nu faca cocoloase.

Se adauga smantana si se omogenizeaza.

Se pune sare, piper si usturoiul si se fierb 2-3 minute, amestecand.

Se pun cartofii, si se fierb impreuna 5-6 minute pana se ingroase sosul.

Se pune mararul maruntit si este gata.

Este buna calda dar si rece.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi cu smantana si marar-0
Cartofi cu smantana si marar-1
Cartofi cu smantana si marar-2
Cartofi cu smantana si marar-3
Cartofi cu smantana si marar-4
Cartofi cu smantana si marar-5
Cartofi cu smantana si marar-6
Cartofi cu smantana si marar-7
Cartofi cu smantana si marar-8
Cartofi cu smantana si marar-9
Cartofi cu smantana si marar-10
Cartofi cu smantana si marar-11
Cartofi cu smantana si marar-12
Cartofi cu smantana si marar-13
Cartofi cu smantana si marar-14
Cartofi cu smantana si marar-15

COMENTARII (43)

MotanLaOale 1

09.06.2012, 17:42

Pentru mine cartofii noi daca nu sunt prajiti nu sunt ce trebuie sa fie! Mofturi!

gaby_duceag 1

09.06.2012, 17:42

)))
nu-s mofturi, esti..barbat )

MotanLaOale 1

09.06.2012, 17:56

Cam da!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04