Cartofi cu smantana si marar

de Miha in Aperitive / Garnituri, 15 Mar 2010 | 14417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 200 g smantana
  • 25 g unt
  • 1 lingura faina
  • 100 ml lapte
  • 2 catei usturoi
  • sare si piper
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana si marar:

Sosul de smantana:


Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si smantana. Condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugam si usturoiul pisat.


Cartofii se curata, se taie sferturi si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se strecoara si se pun peste sosul cu smantana. Se mai dau cateva clocote si se presara cu marar verde tocat.


 

TIPS-URI

1

Daca sosul se ingroasa prea tare dupa ce se pun cartofii se mai poate subtia cu putin lapte

COMENTARII (12)

Miha 1

18.03.2010, 17:01

Amidonul nu mai e...ca s-a dus la fiert. Mai, eu asa stiu ca faceau babele din familie si asa am gasit-o si in cartea de bucate a doamnei Didi Balmez.

gaby_duceag 1

18.03.2010, 17:03

mai ramane putin in ei

Miha 1

18.03.2010, 17:06

Data viitoare promit ca-i fac ca tine.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!