Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor

de Rocsi in Mancaruri de post, 18 Noi 2010 | 2351 vizualizari

 

Deliciosi pentru o zi de post sau sa ii folositi ca drept garnitura...

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi mari
  • cateva feliute de gogosar rosu
  • 4-5 catei usturoi
  • o canita vin rosu
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 canita mic apa
  • sare
  • piper
  • niste patrunjel uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor:

Cartofii se curata si se spala. Se taie in 6-8 ,in functie de marimea lor. Ii asezam intr-o tava de cuptor,tapetata cu hartie de copt. Ii condimentam cu sare si piper. Usturoiul il curatam si il pisam.

Intr-o tigaita amestecam apa,vinul ,sucul de rosii si usturoiul pisat. Punem amestecul pe foc si ii dam 2-3 clocote ,apoi il turnem peste cartofi,in tava. Presaram si niste patrunjel verde uscat, apoi imprastiem cateva felii de gogosar rosu. Acoperim cu staniol si dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita. Ultimele 10 minute,ii lasam descoperiti,si dam treapta focului mai mare,ca sa ii aurim putin.

Ii serviti alaturi de niste muraturi (eu i-am papat cu varza murata).

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor-0
Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor-1
Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor-2
Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor-3

COMENTARII (13)

Sylvia

Sylvia 1

21.11.2010, 12:00

Vzi ce bine arata, trebuie sa testez si eu si cu varza murata

Rocsi

Rocsi 1

21.11.2010, 18:35

sylvia

rivka

rivka 1

26.11.2010, 14:44

vreau! cred ca sunt buniiii...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!