Cartofi Dauphinoise by Oana

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 12 Iun 2013 | 11773 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Oana,sunt tare gustosi http://www.bucataras.ro/retete/cartofi-dauphinoise-46928.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi noi
  • 100 g smantana
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g cascaval ras
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare rosie
  • sare/piper/boia dulce/ghimbir
  • 2 linguri de ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise by Oana:

Cartofii se taie rondele subtiri,la fel si ceapa rosie.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline,impreuna cu cartofii si ceapa rosie,se lasa cateva minute pana se inmoaie putin cartofii.Se amesteca des si se adauga condimentele.

Totul se muta intr-o tava,se pune la cuptor pentru circa 15 minute,Dupa care se scot,se face un amestec de parmezan,usturoiul pisat si smantana,se intinde pe cartofi si se amesteca bine.

Se pun din nou in cuptor si cand sunt aproape gata se adauga cascavalul si se lasa pana se rumenesc putin.

 

TIPS-URI

1

La cuptor trebuiesc lasati cam 30-45 minute.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi Dauphinoise by Oana 235883
retete culinare - Cartofi Dauphinoise by Oana 235884
retete culinare - Cartofi Dauphinoise by Oana 235885
retete culinare - Cartofi Dauphinoise by Oana 235886
retete culinare - Cartofi Dauphinoise by Oana 235887
retete culinare - Cartofi Dauphinoise by Oana 235888

COMENTARII (35)

Bya Ralu 1

14.06.2013, 23:36

babi5 1

17.06.2013, 11:18

Bya Ralu 1

17.06.2013, 15:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L