Cartofi din biscuiti si rahat

de laura_n in Prajituri, 25 Iun 2012 | 4112 vizualizari

 

Un alt desert al copilariei mele, caruia noi ii spuneam "cartofi din biscuiti"...este un desert foarte bun si usor de facut :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rahat colorat
  • 500 gr biscuiti simpli
  • 300 gr nuca macinata mare
  • 200 gr cacao
  • esenta rom
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi din biscuiti si rahat:

Se topeste rahatul intr-o cratita cu putina apa. Cu autorul unei ustensile de tasat cartofi, presam rahatul ca sa se topeasca mai usor. Dupa ce s-a topit, luam de pe foc.

Biscutii se rup bucatele, nuca se macina mai mare. In cratita cu rahatul topit, adaugam biscutii, nuca si 4 lg cacao. Putem amesteca toata compozitia cu mana, folosind o manusa de unica folosinta sau putem amesteca cu o lingura. Adaugam esenta de rom cu generozitate si amestecam iar.

Pe o hartie de copt presaram cacao, apoi formam mici turnulete din compozitie si le dam prin cacao.

Sunt foarte bune!

 

 

TIPS-URI

1

alegeti nuca bucata cu bucata pentru ca nu se strecoare, din greseala, vreo coaja!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi din biscuiti si rahat 168241
retete culinare - Cartofi din biscuiti si rahat 168242
retete culinare - Cartofi din biscuiti si rahat 168243

COMENTARII (16)

laura_n 1

26.06.2012, 09:46

sigur ca da

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 22:01

ce deliciu!

Rux 1

11.12.2013, 22:14

Si ce desert Laurici drag Ma topeam dupa el cand eram copil...am si-o amintire beton ...aveam cofetaria destul de aproape si mergeam des cu sora mea...sa mancam prajituri, la cartof pofteam mereu, intr-o zi cam pe la a treia, a patra lingurita din aceasta praji delicioasa...m-am trezit in gura cu o lama de ascutitoare ) vai...am fost socata o vreme am stat departe de cartof, auzisem ca baga in ea resturi de la alte prajituri...dar de aici si pana la ascutitoare de creion...e cale lunga poate ca am fost victima unei farse...proaste arata wow! Vreau si eu la tine e sigur cartoful )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55