Cartofi din cozonac si crema de cacao

de mamaieelena in Dulciuri, 14 Ian 2013 | 8034 vizualizari

 

Ca intotdeauna imi ramane cozonac de la sarbatori si ca sa nu arunc, fac ceva bun si aromat.Le-am zis cartofi pentru ca este ceva asemanator cu ce se gasea candva in copilaria mea in cofetarii cu toate ca acestia erau tavaliti prin cacao, eu am folosit nuca de cocos

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cozonac cu rahat colorat
  • 100 g stafide(inmuiate in coniac)
  • 2 fiole rom
  • 100 g cacao neagra
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri cu amidon
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca de cocos macinata
  • 150 g nuca taiata cu cutitul
  • 1 pachet margarina Rama
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi din cozonac si crema de cacao:

Intr-o cratita mai larga se pun cacaoa data prin sita, zaharul, ouale,amidonul si putin lapte. Cu telul se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc. Cand incepe sa se lege se mai adauga lapte pana se ingroasa bine compozitia si are aspect de crema mai groasa. In aceasta compozitie se pun margarina si filolele cu rom si se amesteca pana la topirea totala a margarinei.

Se da deoparte si se va taia cozonacul bucati de marimea unei nuci si se pune in crema apoi stafidele stoarse din coniac si la sfarsit nuca taiata cu cutitul. Nuca de cocos se pune intr-o tava si din compozitia de cartofi se ia cu o lingura dimensiunea dorita se formeaza in mana forma dorita si se tavalesc prin nuca de cocos. Se dau la rece in frigider pana la racirea completa si atunci se pot servi

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi din cozonac si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

15.01.2013, 09:29

laurenta merci
Carmen merci
Sim0na merci

mamaieelena 1

15.01.2013, 09:29

Vladimir
Bya ralu merci

Rocsi 1

15.01.2013, 11:03

Vreau si eu ca sigur sunt buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bombe - resturi de prajituri