Cartofi Dominoise

de adnia in Jamie Oliver, 2 Ian 2013 | 8246 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta pe Paprika Tv, la Jamie Oliver si pt. ca mi s-a parut interesanta, am facut-o si eu. Bineinteles, am adaptat-o putin la ceea ce aveam eu prin casa. Oricum, a iesit foarte bun si voi repeta reteta!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 ceapa feliata fin
  • -1 kg cartofi feliati foarte fin (la robot sau razatoare speciala)
  • -putin ansoa (eu am pus 1 hering micut)
  • -3-4 linguri smantana
  • -sare, piper
  • -cimbru
  • -2 frunze de dafin
  • -2-3 catei usturoi
  • -nucsoara
  • -parmezan (eu am pus cascaval de oaie)
  • -putin unt pt uns tava de copt
  • -verdeata tocata fin (eu am pus ceapa verde si marar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dominoise:

Feliile de cartofi se aseaza intr-o tigaie de inox, se adauga ceapa, sare, piper, smantana, frunze de dafin si cimbru. Tigaia se pune pe plita incinsa si se adauga putina apa fierbinte si se lasa cateva minute la fiert. Se adauga ansoa maruntita bine (se poate adauga si putin ulei din conserva sa)--eu am pus heringul. Apoi urmeaza usturoiul zdrobit, nucsoara si parmezanul (cascavalul). Se toarna toata compozitia intr-un vas de jena uns cu unt si se da la cuptor cateva minute, pana cand  cartofii se gratineaza. Se servesc imediat.

Enjoy!

P.S. cartofii nu trebuie sa se lipeasca de vas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dominoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adnia 1

03.01.2013, 10:13

dia, se poate scoate pestele...si eu am sarit peste el cand am repetat reteta!

adry88 1

03.01.2013, 11:11

Lau 1

03.01.2013, 14:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de miel cu fistic in stil marocan