Cartofi Dominoise

de adnia in Jamie Oliver, 2 Ian 2013 | 4356 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta pe Paprika Tv, la Jamie Oliver si pt. ca mi s-a parut interesanta, am facut-o si eu. Bineinteles, am adaptat-o putin la ceea ce aveam eu prin casa. Oricum, a iesit foarte bun si voi repeta reteta!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 ceapa feliata fin
  • -1 kg cartofi feliati foarte fin (la robot sau razatoare speciala)
  • -putin ansoa (eu am pus 1 hering micut)
  • -3-4 linguri smantana
  • -sare, piper
  • -cimbru
  • -2 frunze de dafin
  • -2-3 catei usturoi
  • -nucsoara
  • -parmezan (eu am pus cascaval de oaie)
  • -putin unt pt uns tava de copt
  • -verdeata tocata fin (eu am pus ceapa verde si marar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dominoise:

Feliile de cartofi se aseaza intr-o tigaie de inox, se adauga ceapa, sare, piper, smantana, frunze de dafin si cimbru. Tigaia se pune pe plita incinsa si se adauga putina apa fierbinte si se lasa cateva minute la fiert. Se adauga ansoa maruntita bine (se poate adauga si putin ulei din conserva sa)--eu am pus heringul. Apoi urmeaza usturoiul zdrobit, nucsoara si parmezanul (cascavalul). Se toarna toata compozitia intr-un vas de jena uns cu unt si se da la cuptor cateva minute, pana cand  cartofii se gratineaza. Se servesc imediat.

Enjoy!

P.S. cartofii nu trebuie sa se lipeasca de vas.

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi Dominoise-0
Cartofi Dominoise-1
Cartofi Dominoise-2

COMENTARII (8)

adnia 1

03.01.2013, 10:13

dia, se poate scoate pestele...si eu am sarit peste el cand am repetat reteta!

adry88 1

03.01.2013, 11:11

Lau 1

03.01.2013, 14:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41