Cartofi fierti in coaja, umpluti dati la cuptor

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 15 Noi 2010 | 15003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari albi
  • 200-250 gr de ciuperci
  • 6-8 catei de usturoi
  • 150 gr de ceapa alba
  • 100-150 gr de unt
  • 200 de gr de sunca
  • 150 de gr cascaval
  • 150-200 de gr de smantana lichida
  • inele de ceapa rosie
  • rosii cherry
  • ceapa verde
  • felii de sfecla proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi fierti in coaja, umpluti dati la cuptor:

Se iau 4 cartofi mari, se spala bine si se pun la fiert, se lasa aproximativ 30 de minute dupa care se-ncearca, mare atentie sa nu se fiarba prea tare pentru ca se vor sfarama. Dupa ce sunt fierti se scurge apa, se scot cartofii cu atentie sa nu se rupa, si se lasa la racit.

Ciupercile din cutie se spala, storc, se toaca si se pun in tigaie, ceapa se taie marunt, usturoiul se curata si se toaca marunt, sunca se taie fasioare subtiri, toate se calesc in unt se sareaza si pipereaza. Cartofii se taie in doua jumatati egale se scoate miezul cartofului si el in tigaie peste ciuperci, cand acestea sunt aproape gata se adauga un pic de lapte cam 100 de g, si se mai lasa pe foc 10-15 minute.

Dupa care se trece la umplerea cartofilor cu amestecul obtinut, se adauga smantana lichida, deasupra se decoreaza cu feliute de ceapa rosie si se rade cascaval, punandu-se la cuptor maxim 10 minute cat se topeste cascavalul si smantana intra bine in compozitia cartofului imbunatatindu-i gustul.

Se scot cartofi daca se considera insuficienta cantitatea de cascaval se mai poate adauga cascaval, se trece la decorare cu ½ de rosie cherry, cu ceapa verde si felii de sfecla, exact ca in imaginile alaturate.

Pentru décor se mai pot pune si creveti mici in saramura de la Vici, sunt deja prefierti, ii scuegem de respectiva saramura, se spala bine si se trag 5 minute in unt intr-o tigaie. Se vor aseza deasupra cartofilor cand se dau la cuptor.

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi fierti in coaja, umpluti dati la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi natur