Cartofi frantuzesti (reteta adaptata)

de alieli in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2010 | 9316 vizualizari

 

O reteta usoara si delicioasa, adaptata preferintelor mele

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi(depinde de marimea tavi)
  • 400 gr ciuperci sau un borcan de ciuperci
  • 1 ou
  • sunca sau salam
  • 300 - 400 ml smantana
  • cascaval 
  • branza de burduf
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti (reteta adaptata):

Fierbi cartofii(sa NU fie fierti foarte tare) Ii lasi la racit si apoi ii tai feli. Asezi un strat de cartofi apoi unul de sunca sau salam(taiat feli),dupa aceea asezi un rand de cascaval(feli), apoi pui ciupercile taiate feli(daca sunt ciuperci din conserva le scurgi si le asezi, daca sunt ciuperci crude le fierbi, le feliezi si apoi le asezi in tava)si la final inca un strat de cartofi.

Dai totul la cuptor(sa fie preincalzit). Separat faci un sos din smantana, cascaval razalit sau branza de burduf(cam 3-4 linguri in functie de preferinta) si oul batut. Cand cartofi au inceput sa se aureasca pui sosul si mai dai la cuptor 10-15 minute.

TIPS-URI

1

daca folositi o tava mica(ca cea din imagine) puteti pune cate doua straturi din fiecare ingredient si trei straturi de cartofi

2

eu am pus cateva bucatele de masline...doar ca ornament

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti (reteta adaptata)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

alieli 1

03.06.2010, 09:10

Voi incerca sa pun mai multe poze Ina...

ana 1

03.06.2010, 14:25

bun venit 1La cat mai multe retete

sarunky 1

05.05.2011, 14:00

Am incercat aseara si au iesit foarte buni. Mersi de reteta.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de nemtisori cu mamaliga