Cartofi frantuzesti

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 24 Aug 2010 | 19126 vizualizari

 

Cred ca in fiecare zona acesti cartofi se fac altfel. Am sa va arat cum se fac pe la noi....

 

INGREDIENTE

  • Cartofi
  • oua
  • smantana
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Intr-o alta cratita se pun ouale la fiert tot in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ouale se pun in apa rece. Cartofii dupa ce s-au racit putin se curata de coaja. Se curata de coaja si ouale.

Intr-un vas rezistent la caldura, uns cu unt punem un strat de rondele de cartofi iar peste ei un strat de rondele de oua.Saram si piperam apoi adaugam smantana, cam 3 linguri.Urmeaza alt strat de cartofi apoi oua, smantana si deasupra ramane stratul de cartofi pe care punem smantana.

Se dau cartofii la cuptorul dinainte incins , pina fac o crusta maronie deasupra. La servire se mai poate adauga o lingura de smantana sau de iaurt, deasupra.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile pot fi cum doriti voi...cit de mult sau de putin doriti sa gatiti...

RETETA IN IMAGINI

Cartofi frantuzesti-0
Cartofi frantuzesti-1
Cartofi frantuzesti-2
Cartofi frantuzesti-3
Cartofi frantuzesti-4
Cartofi frantuzesti-5
Cartofi frantuzesti-6
Cartofi frantuzesti-7

COMENTARII (12)

Corinuta

Corinuta 1

26.08.2010, 10:12

Ooo, Sidy ce bunatate ai pregatit!5 furci!

mena29

mena29 1

28.08.2010, 16:23

ralu_ca

ralu_ca 1

12.09.2014, 19:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!