Cartofi Frantuzesti

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2011 | 7663 vizualizari

 

Foarte buni!!!:)

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi
  • 4 oua fierte
  • 3 oua crude
  • 4 linguri smantana
  • 200 g cascaval
  • jumatate ruda salam
  • putina margarina
  • putin pesmet
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Frantuzesti:

Cartofii se curata de coaja,se spala,se taie felii subtiri si se pun la fiert in apa cu sare timp de 10-15 minute(pana cand furculita intra usor in ei).Salamul se curata si se da pe razatoare pe ochiul mare,la fel si cascavalul.Ouale se curata de coaja si se sfaramiteaza cu o furculita.Cele 3 oua crude se bat si se amesteca cu cele 4 linguri de smantana si putina sare.Luam o tava rotunda pe care o tapetam cu margarina iar apoi cu pesmet.Se pun in straturi feliile de cartofi,apoi presaram ouale sfaramitate(deasupra oualelor presaram putina sare),salamul,cascaval si un sfert din compozitia de oua cu smantana(procedam asa pana la ultimul strat).Peste ultimul strat(stratul de cartofi)se torna ce a mai ramas din compozitia de oua si se presara cateva bucatele de margarina.Se da la cuptor timp de 40-50 de minute.Inainte cu cateva minute de a fii gata cartofii,scoatem tava din cuptor,presaram putin cascaval si o mai lasam la cuptor pana cand acesta se topeste.

POFTA BUNA!!!

 

TIPS-URI

1

Ouale sfaramitate si salamul se impart in doua parti egale,iar cascavalul si compozitia de smantana cu oua se imparte in trei.

RETETA IN IMAGINI

Cartofi Frantuzesti-0
Cartofi Frantuzesti-1
Cartofi Frantuzesti-2
Cartofi Frantuzesti-3
Cartofi Frantuzesti-4
Cartofi Frantuzesti-5

COMENTARII (51)

Angelina_Elena 1

28.10.2011, 19:34

multumesc mult si ma bucur ca ti-a placut Luminita

mirela0911 1

28.10.2011, 19:47

super arata si sunt grozav de buni

Angelina_Elena 1

28.10.2011, 20:53

Mirela multumesc ...intr-adevar sunt foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04