Cartofi frantuzesti

de brunetica in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2011 | 2320 vizualizari

 

Am vrut sa impartasesc cu voi aceasta reteta minunata de cartofi, dar pentru ca pe langa cartofi facusem si carne am facut fotografiile impreuna. Reteta de cartofi am vazut-o la o emisiune cu retete frantuzesti am facut reteta de foarte multe ori si sant foarte incantata pentru ca este foarte delicioasa.

 

INGREDIENTE

Garnitura:

  • 4-5 cartofi potriviti
  • 20 g. unt
  • 2-3 lingurite ulei de masline extra virgin,
  • rozmarin,
  • oregano, si un pic de busuioc,
  • sare, piper.

Pt friptura:

  • 3-4 bucati de bisteca de carne porc
  • 300 ml. vin alb
  • cuisoare
  •   sare piper
  • 3 linguri ulei de maslina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

 

Spalam cartofii  ii curatam de coaja si ii dam sub jetul de apa din nou, ii taiem in 2 iar cele 2 bucatia le taiem tot in 2. Intr-o tava punem cele 2 lingurite de ulei de masline si untul moale la temperatura camerei, saram iar cu mainile amestecam pentru a incorpora bine ingredientele si a se unge cartofii . II coacem la cuptorul incins la foc mediu. 

Carnea  o spalam si o asezam intr-o tava adaugam uleiul, o saram si o piperam , adaugam vinul si cuisoarele si o coacem la cuptor.

 

 

TIPS-URI

1

Cand sunt copti cartofii prind culoarea aurie.

2

Se serveste cu muraturi

3

Sant condimentati si foarte gustosi, invelisul crocantin si mijlocul foarte moale.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi frantuzesti 134042
retete culinare - Cartofi frantuzesti 134044
retete culinare - Cartofi frantuzesti 134048
retete culinare - Cartofi frantuzesti 134050

COMENTARII (14)

brunetica 1

20.11.2011, 17:20

Multumesc Mihaelar63 , da foarte buni

mena29 1

20.11.2011, 19:29

brunetica 1

21.11.2011, 08:01

multumesc Mena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L