Cartofi frantuzesti

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2012 | 11843 vizualizari

 

Un fel de mancare ce se poate consuma la masa de pranz sau cina! Cantitatea ingredientelor variaza in functie de membrii familiei.......

 

INGREDIENTE

  • cartofi rosii 1000 g.
  • oua 6 bucati
  • unt 50 g.
  • pesmet
  • cascaval 100 g.
  • smantana 50 ml.
  • sare iodata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare, la foc potrivit, neacoperit, cca. 30 de minute. Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare cca 6 minute, sa fie mai tari.

Dupa ce s-au fiert cartofii si ouale se curata de coaja si taie rondele. Se pregateste un vas termorezistent, tapetat cu unt si pesmet. Se aseaza primul strat de cartofi, apoi un strat de oua, cascaval ras si smantana. Se fac mai multe straturi pana se termina ingredientele. Ultimul strat sa fie de oua, cascaval si smantana. Cuptorul se incinge in prealabil, se introduce vasul si se lasa la copt cca. 15 minute, pana se rumeneste deasupra.

Se serveste cu salata verde!

 

 

TIPS-URI

1

untul se poate inlocui cu margarina

2

cascavalul se poate inlocui cu telemea de vaca sau oaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

08.02.2012, 23:49

Inundatieee

horia 1

11.02.2012, 13:22

superb preparat,superba prezentare!

irena 1

01.03.2012, 15:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti cu jambon