Cartofi frantuzesti

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2010 | 12811 vizualizari

 

Este o mancare delicioasa si usor de preparat.Cred ca toti o cunoasteti , aceasta este reteta care o fac cel mai des si este f consistenta, ii mancam mereu doar cu salata.

 

INGREDIENTE

  •  700 grame de cartofi pentru fiert , eu folosesc cel mai adesea cartofii rosii sau cumpar sortiment special pentru fiert si facut la cuptor,
  • 5 oua fierte tari,
  • 150 grame de cascaval ras,
  • 100 ml smantana ,
  • unt cat pentru uns vasul de pus la cuptor,
  • sare,
  • piper,
  •  o lingurita delikat de legume,
  • 2 felii de cascaval taiate subtire,
  •  2 felii de jambon crud uscat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

 Preparare : fierbem cartofii in coaja si ii curatam apoi si fierbem ouale timp de 10 minute.

   Pregatim restul ingredientelor si taiem fasii  subtiri cele 2 feliii de jambon crud.

    Intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt asezam cate un strat de rondele de cartofi, un strat de oua taiate tot rondele, un strat de cascaval ras, condimentam dupa fiecare strat si dupa acest procedeu punem toti cartofii si ouale. Deasupra asezam un strat subtire de cascaval ras, condimentam bine, punem smantana,  adaugam cele doua felii de casval ( pentru a face o crusta aurie de cascaval) si punem feliutele de jambon.

  Dam la cuptorul incins in prealabil la 210 grade timp de 30-45 de minute in functie de cuptor, asezand vasul la jumatatea cuptorului. Sut gata atunci cand au sus o crusta aurie si cascavalul e complet topit . Se servesc calzi, eu i-am acompaniat de o salata asortata.Pentru a avea un aspect mai frumos am asezat salata in farfurie cu inelul de inox pentru decor si am decorat cu trei fire de ciboulette, un soriment de ceapa subtire de la care se folosesc numai cozile. Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sylvia 1

05.02.2010, 14:02

Multumesc, Liana sunt si printre preferatii mei

danakarin 1

28.01.2012, 01:14

nu ma satur niciodata de cartofi frantzuzesti ! Salata de langa e teribil de apetisanta !!

Aurelia 07_07 1

24.12.2019, 23:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pârjoale moldoveneşti