Cartofi frantuzesti

de nadia in Mancaruri cu carne, 19 Mar 2010 | 14319 vizualizari

 

O reteta ce se poate face dupa ce trece Pastele, cum ne raman oute rosii, decat sa le aruncam mai bine le folosim pentru burtici.

 

INGREDIENTE

  • - 6 cartofi
  • - 7 oua ( 4 fierte + 3 crude)
  • - 50 g sunca sau salam cu sunca
  • - 100 g cascaval ras
  • - unt
  • - 1 lingura de pesmet
  • - 3 linguri smantana
  • - sare
  • - piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii se fierb in coaja.Se fierb 4 oua, cascavalul se da pe razatoare, sunca se taie cubulete, la fel si ouale dupa ce au fiert.
Cand au fiert cartofii se curata si se lasa sa se raceasca putin pentru a putea lucra cu ei.
Se unge o tava cu unt si se presara pesmat. Se taie cartofii in rondele si se aseaza unul langa altul pe fundul tavii , se pun ouale taiate, sunca taiata si jumatate din cascaval, se sareaza si pipareaza, apoi se pune alt strat de rondele de cartofi si a doua jumatate din cantitatea de cascaval razuit. Se sareaza si pipareaza din nou.
Separat se bat 3 oua cu 3 linguri de smantana , sare si piper si se pune peste cartofi . Se introduce la cuptor la foc potrivi cca o jumatate de ora.
Cand sunt rumeniti se servesc cu smantana proaspata pe deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi frantuzesti 22961
retete culinare - Cartofi frantuzesti 22962
retete culinare - Cartofi frantuzesti 22963
retete culinare - Cartofi frantuzesti 22964
retete culinare - Cartofi frantuzesti 22965
retete culinare - Cartofi frantuzesti 22966
retete culinare - Cartofi frantuzesti 22968
retete culinare - Cartofi frantuzesti 22969
retete culinare - Cartofi frantuzesti 22970
retete culinare - Cartofi frantuzesti 22971

COMENTARII (9)

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 20:11

vai de cand nu am mai facut reteta asta, bn k am dat de ea la tn, k sa o mai fac si eu, e super

zaharia_mihaela2005 1

01.05.2010, 19:56

cred ca este super buna.Am trecuto la favorite

diaconta 1

10.10.2010, 10:25

La multi ani Nadia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18