Cartofi frantuzesti cu ciuperci

de cismaru_nicoleta in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2011 | 52683 vizualizari

 

M-am gandit sa adaug ceva in plus cartofilor frantuzesti.Si am adaugat ciuperci.Dar sa va zic sincer eu intodeauna fierb cartofii fara coaja..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci brune,
  • 1,5 kg cartofi,
  • 10 oua,
  • 200gr smantana grasa,
  • 150gr unt,
  • 200 ml lapte
  • sare,piper si ceapa verde    
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti cu ciuperci:

Se decojesc cartofii si se pun intr-un vas la fiert in apa cu sare.Ouale se pun si ele la fiert la fel in apa cu sare(eu pun sare mare,multa sa nu se sparga chiar daca fierb la foc mare).Intre timp se curata ciupercile de pielita si se dau si ele intr-un singur clocot,iar apoi se scurg de apa.Smantana se amesteca cu mixerul cu untul,cu 2 oua, laptele si cu ceapa verde marunt taiata(e buna si ca aspect si ca gust),pana ramane o pasta suficient de lichida.Cand sunt fierte ouale si cartofii se lasa la racit,apoi se taie feliute.Intr-o tava tapata cu unt se aseaza un strat de cartofi,unul de oua si unul de ciuperci,se presare piper si sare, se toarna compozita de "lactate",iar apoi se  repeta procedeul pana se termina ingredientele.Ultimul strat sa fie de ciuperci,arata mai interesant.Se pun in cuptor la max 200 grade si se asteapta pana se omogenizeaza si se rumeneste.Se serveste caldut ca si garnitura la orice.POFTA BUNA

 

COMENTARII (21)

babi5

babi5 1

28.05.2013, 19:04

Buniiiiiiiiiiiiii!!

cismaru_nicoleta

cismaru_nicoleta 1

06.06.2013, 12:43

multumesc gospodine minunate...si voi gatiti excelent..!!!

Criss

Criss 1

19.11.2013, 05:42

Super buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!